Descriere Creative CRM,
aplicatia de management a activitatilor salariatilor,
cu functie de Time Traking
aplicatia de management a activitatilor salariatilor,
cu functie de Time Traking
Manual de utilizare a aplicatiei, pe larg.
1. Generalitati ale aplicabilitatii Creative CRM.
CRM (Customer Relationship Management) este programul ce permite utilizatorilor, in special de tip manageri de echipe si/sau de vanzari sa gestioneze relatiile de afaceri precum si datele si informatiile legate de activitatea salariatilor companiei catre clienti cu scopul atat de a creste vanzarile si retentia, cat si de a gestiona si monitoriza activitatea si produsele / serviciile pe care le utilizeaza clientii.
In cazul acesta, programul este conceput pentru a permite unui administrator sa monitorizeze timpul de lucru a angajatilor sai, acestia lucrand la proiecte interne sau pentru clienti ai companiei. Prin urmare, Creative CRM este aplicatia prin care se poate lucra de acasa exact ca si cum s-ar lucra de la birou. In platforma Creative CRM, utilizatorii de tip staff se pot ponta si raporta automatizat la ce proiect lucreaza, pentru ce client si care Task.
De asemenea, astfel se raporteaza automat, in timp real, atat catre Managerul superior, cat si catre client timpii de lucru, datorita functiei de Time Traking in timp real a aplicatiei.
Asadar, pe langa raportarea in timp real, se pot transmite rapoarte detaliate la final de zi / final de saptamana sau de luna cu tot ce s-a lucrat, respectiv ceea ce bifeaza staff-ul in aplicatie si timpii aferenti lucrarii care se inregistreaza in baza de date.
In cele ce urmeaza, prezentam din punct de vedere tehnic un manual de utilizare care precizeaza principalele functionalitati pe partea de raportare ale platformei Creative CRM, dezvoltate suplimentar. Asadar, pe langa raportarile in timp real a caror functionalitati sunt prezentate aici: https://www.creative-ones.com/proiect-creative-crm
Prezentam ultimile update-uri lansate care imbunatatesc si mai mult zonele de raportare, astfel:
Creative CRM permite managerilor sa monitorizeze in timp real activitatea salariatilor proprii si sa:
- Creeze user de Client (care poate monitoriza si el in timp real activitatea pe proiectele sale)
- Creeze user staff (salariat propriu pe care sa il monitorizeze in timp real)
- Creeze proiecte si sa aloce staff pe proiecte
- Creeze task-uri pe care de asemenea sa le aloce catre Staff
- Inchide / Arhiveaza proiecte
- Automatizeaza raportarea periodica spre client
- Automatizeaza raportul spre staff cu activitatea acestora si ce tasks au lucrat in perioada anterioara si mai au de lucru (nefinalizate)
- Se faciliteaza astfel organizarea sedintelor de lucru cu informatii clare legate de activitatea anterioara si ce e de lucru pe perioada urmatoare
Salariatii (Staff) au urmatoarele facilitati:
- Raporteaza in timp real la ce lucreaza, prin functia de Time Traking implementata, ce sta la baza dezvoltarii acestei aplicatii de tip CRM
- Se creaza astfel pontajul automatizat
- Creaza Tasks pe proiectele pe care sunt alocati si pot aloca si catre alti colegi
- Vad in permanenta ce au de lucrat si ce au lucrat in perioada anterioara
2. Tipuri de useri in Creative CRM
Exista 4 tipuri de useri in aceasta aplicatie de management al activitatii firmei. Acestia se logheaza cu email si parola:
- Superadmin
- Admin
- Staff (cu functie de time traking)
- Client
- Entitate Company (de care apartin proiectele fara ca cineva se se poata loga. Aceasta entitate este dezvoltata pentru a grupa task-urile pe proiectele alocate unui user de client care poate vedea mai multe “Company”)
Atentie! Fiecare dintre acestia trebuie sa aiba o adresa de email unica, aceasta fiind campul cheie pentru identificarea tipului de utilizator. Numele poate fi acelasi pentru un Client care este si Staff, dar nu si adresa de email. Intr-un astfel de caz, utilizatorul se va loga intotdeauna ca Staff si niciodata Client.
• Superadmin-ul Creative CRM
Stabileste setarile generale ale apliatiei, setarile de email, configueaza limba curenta precum si adaugarea/modificarea vocabularului in diverse alte limbi, creaza, modifica, activeaza/dezactiveaza si sterge admini, stabileste ierarhia parinte-copil intre admini, ruleaza scripturi de modificare a bazei de date la update si poate vedea un jurnal al ultimelor 200 de logari/delogari ale userilor din sistem. Superadmin-ul creaza alti Admini
• Admin-ul (fiecare afacere inscrisa in Creative CRM este gestionata de catre un admin personal)
Este supraveghetorul principal al activitatilor desfasurate si monitorizate de catre Creative CRM, folosind datele din aplicatie (inclusiv cele aferente staff-ilor subordonati) pentru monitorizare, facturare, raportare, statistica, pontaj, etc.
Daca este un admin parinte, va putea avea acces la majoritatea operatiilor/rapoartelor admin-ilor copil, facilitate utila in cazul administrarii de un admin principal al admin-ilor de pe crm-uri aflate pe alte servere, vps-uri.
Userul de admin a Creative CRM:
- Creaza, modifica, arhiveaza proiecte organizate pe task-uri, apartinand unor clienti ai unor companii, la care lucreaza angajati (staff) din subordinea sa. -
- Programeaza trimiterea automata de notificari prin email catre clienti in format pdf ce contin rapoarte la doua zile, saptamanale si lunare referitoare la stadiul proiectelor in derulare ce le apartin.
- Clientii si companiile sunt gestionate tot de catre admin. Angajeaza si creaza conturi pentru staff, adica pentru personal calificat sa execute lucrarile specifice companiei/clientului.
- Urmareste activitatea acestora, in timp real, comunicand cu acestia prin mesaje sau video chat, incluse in interiorul aplicatiei CRM.
- Corecteaza intervalele orare inregistrate gresit cauzate din erorilor de utilizare a CRM de catre staff.
- Stabileste permisiuni pentru staff (unele atributii ale admin-ului pot fi delegate catre staff de incredere, cum ar fi gestionarea proiectelor, a clientilor si angajatilor, facturarea si tichetele suport).
- Gestioneaza sarbatorile legale si zilele de concediu de odihna, concediu medical sau alte zile libere pentru staff.
- Primeste tichete create de catre client si desemneaza un staff pentru a rezolva fiecare tichet suport in parte, creat de catre un client. Gestioneaza tichetele suport.
- Creaza, modifica, sterge, arhiveaza proiectele clientilor impreuna cu task-urile acestora.
- Are acces la toate rapoartele CRM (Full report, Notifications, Hous changed, Financial, User report, Staff report, Projects report, Tasks report).
- Stabileste setarile si template-urile pentru diverse email-uri transmise automatizat din platforma.
• Staff-ul
(La plural tot Staff), reprezinta angajatii admin-ului care lucreaza la task-uri organizate in proiecte apartinand clientilor (companiilor). Au cont propriu creat de catre admin precum si diverse permisiuni (gestionarea proiectelor, a clientilor si angajatilor, facturarea si tichetele suport). Activitatea acestora este monitorizata, fiecare task la care lucreaza este inregistrat in baza de date cu marca de timp pentru inceput si pentru sfarsit.
Staff-ul primieste tasks de la manager (admin) sau alti useri Staff si daca nu are alocat tasks pe respectivul proiect atunci are ca si obligatie sa creeze pentru fiecare activitate pe care o desfasoara, un task la proiectul la care a fost asignat (practic, sa raporteze ce face, respectiv ce lucreaza la acel proiect), tot de catre admin (sau un alt staff cu drept de management staff). Asadar, timpul de lucru poate fi raportat la “general” pe Prioiect sau specific, la nivel de task, prin care astfel se poate granula / detalia activitatea acestora.
Daca isi da acordul, staff-ul poate fi urmarit prin camera video, in timp real de catre admin si poate interactiona cu acesta si/sau alti staff, in sistem video conferinta. Userul Staff Isi stabileste singur zilele de concediu, daca admin-ul i-a acordat acest drept. De asemenea, este asignat la si rezolva un tichet suport creat de un client, ca o sugestie, nemultumire, problema la unul din task-urile la care lucreaza acest staff.
• Userul Client
Este creat de catre admin (sau de staff cu aceasta permisiune). El apartine sau nu de o companie si impreuna sau separt pot fi atasati de un proiect.
• Compania
Este o entitate pentru care, de obicei sunt create proiecte. Are email si primeste notificari despre stadiul proiectelor sale. Pote fi asociata cu un client, care sa primeasca rapoartele pe email sau sa acceseze platforma si sa isi extraga singur activitatea / sa vada in timp real raportarile.