meniu

Ei bine, v-am găsit pe un nou podcast, „Oameni de succes, afaceri de succes”, cu colegul meu Edi. Astăzi vom afla secretul unei afaceri de succes de la Mihai.

Mihai, lucrezi ca antreprenor de peste 10 ani. Te-ai îmbogățit?

- Sunt unul dintre cei mai bogați oameni din lume, crede-mă! Și sunt norocos pentru că averea nu se măsoară în bani sau în chestiuni materiale, altfel eram sărac până la pământ, să-ți răspund așa.

Bogăția este măsurată în relații de valoare. Am relații valoroase cu prietenii mei, familia mea, clienții mei, partenerii mei, colegii mei, ceea ce mă face să spun și să spun cu tărie că, da, sunt bogat!

- Dar ai bani?

- Am din ce în ce mai mulți bani în fiecare zi!

- Adevarul este ca daca imi permiti Ema sa intervin putin, se spune ca sufletul comertului este recomandarea si fara prieteni de incredere, fara parteneri buni, clienti buni, clienti care te apreciaza si cu care intri intr-o relatie foarte buna si apropiata, nu prea poti primi o recomandare. Bărbatul acela vrea să fie bun și cu tine, pentru că fiind bun cu tine, începe să fie bun și cu tine.

Dacă ne gândim așa, la cei 10 ani de experiență, de afaceri, la ce nivel, Mihai, acești prieteni se ridică, mă refer strict la cei din zona business.

Apropo de ceea ce spuneai, mai pot adăuga că, într-adevăr, secretul unei afaceri este să treci peste acele perioade grele, din primul, doi, trei ani, depinde, când nu există clienți, când nu există lichiditate. dupa aceea, intr-adevar, clientii par sa vina de la sine, din recomandari, bineinteles cu ei si cu partea financiara care te face sa ajungi la un confort, la finalul luna în care trebuie să plătiți impozite și alte cheltuieli .

La urma urmei, este o măsură a succesului și a calității banilor pe care îi câștigați.

  • - Este! La urma urmei, este ceva ce poate fi cuantificat!
  • - Aș dori să mă întorc puțin și să vă întreb de unde a început afacerea dvs.
  • - Afacerea mea a început cu pasiune. Eu cred că orice afacere trebuie să plece de la pasiune, adică de la ceea ce îți dorești, de la ceea ce știi să faci și ești bun la ceea ce faci, așa că a început la mine. A început cu partea de promovare, inițial promovăm clienții pe internet, așa că, practic, asta facem și acum, îi facem cunoscuți, și mediam relația dintre ei și clienții lor, prin promovarea afacerii lor. Apoi, încetul cu încetul, am început să dezvoltăm site-uri pentru ei, pentru că ok, promovezi cât promovezi, dar ce promovezi?! Un site din ce în ce mai bun! Apoi, să trecem la dezvoltarea aplicațiilor parte și de 5-6 ani acum, acesta este punctul nostru de interes și nucleul nostru mental, comanda dezvoltarea aplicației, web based, Android, Ios, cu tot mai multe specificatii. cel mai clar, de la clienții noștri, pentru că suntem foarte implicați în partea de proiectare și consultanță pentru ei.
  • - Ema, dacă îți amintești când ne-a interesat compania lui Mihai, cum a evoluat ea, și vorbim aici despre Creative Ones, Mihai, te rog să ne confirmi dacă este adevărat că ești unul dintre cei mai tineri directori din industria bancară, nu vom spune acum și de la ce bancă, acest lucru nu este important, dar din câte știm, ați fost numit director al unei unități bancare la vârsta de 24 de ani.
  • - Da!
  • - Ceea ce, să lucrezi cu milioane de euro ale clienților, și depozite și împrumuturi și instrumente financiare complexe și să primești această responsabilitate la vârsta de 24 de ani, este ceva cu adevărat valoros!
  • - La acea vreme, într-adevăr, era ceva uau, ceva cu adevărat valoros, responsabilitățile erau foarte mari la acel moment, acum...
  • - Și sistemul bancar era mai întunecat atunci
  • - Exact

Nu a fost la fel de deschis, mai ales tinerilor, precum este astăzi!

  • - Da, acum într-adevăr, directorii de filiale sau coordonatorii, sau ce titluri au, au mai multe responsabilități față de partea de vânzări, pe când atunci, erau altele, complexe, de aprobare, credite, de, într-adevăr, așa cum spuneai, depozite și așa. pe, deci despre...
  • - Depozite, instrumente financiare complexe, ai avut avocați în subordine uneori, ai avut contabili, ai avut..., a fost foarte complex. Unde am vrut sa merg mai departe, faptul ca, din cate stiu eu, la acea vreme, ai intervenit cu o inovatie extraordinara in domeniul finantelor bancare, ai creat o aplicatie atunci, ei bine, folosind programe. care erau folosite acum 15-20 de ani, o aplicație prin care determinarea dobânzii la un credit pentru client nu se mai calculează în 20, 30 de minute așa cum făceau atunci consilierii băncii, se calculează în 30 de secunde.
  • - Da, chiar a fost o inovație pentru acel moment, anterior, practic, care mi-a recomandat să fiu avansat, și așa mai departe, sau, ei bine, a fost una dintre problemele care mi-au recomandat să fiu avansat. Când am intrat în bancă, în postul respectiv de Specialist valutar, apoi Specialist lei, cum se numeau la acea vreme, iar dupa aceea, Administrator de credite, calculele s-au facut cu calculatorul de buzunar. Cât credit ai, cum mult salariu ai, inmultit cu 30%, cat era atunci, si nu 30 de minute, dar au fost cateva minute considerabile, chestiune pe care, intr-adevar, am rezolvat-o cu un "program" in Excel, foarte simplu, doar tu intra in a barbatului salariu si calculeaza totul, deodata, cat poti face un credit pe un an, cat poti sa faci un credit pe 2 ani, cat poti face un credit pentru 3, 4, 5 pe 10 si arata-le lui tu. Apoi, doar prin introducerea salariului iti arata si tarifele pentru fiecare optiune. Întrebarea este dacă să calculăm manual, cum calculăm atunci, da, într-adevăr, dacă ar fi să calculăm toate aceste variante, de la 1 an, 2 ani, 3 ani, poate ai putea ajunge la 30 de minute, dar doar un calcul Chiar ți-a luat un minut sau două, iar dacă te punea să repete, clientul te întreba: „Dar cât timp pentru 3 ani?” Dar de 4 ani, dar cât mi-e dor? '', Stăteai deja singur cu acel computer în mână. Și cu acel Excel am rezolvat această problemă, care după aceea, acel program a început să devină indispensabil colegilor, a început să fie preluat de alte sucursale, și în call center. La un moment dat, când au apărut diverse modificări, „Dar când adaptezi aplicația?” Când... ''
  • - Interesant! Ceea ce obținem din ceea ce am studiat despre tine și compania ta și pasiunea ta pentru acest domeniu al informaticii, care în cele din urmă reprezintă digitizarea în sine, este o metodă de optimizare ca timp, și costuri și din toate punctele de vedere, tot ceea ce face omul în mediul de afaceri. Practic, am tot vorbit despre tine ca specialist în optimizare și mai ales în optimizare digitală, de peste 20 de ani. Deci, aveți o istorie lungă aici.
  • -Da, nu știu exact dacă are 20 de ani, dar oricum sunt mulți ani, într-adevăr!
  • - Un corporatist de succes, un antreprenor de succes
  • - Da, îmi place mai mult partea „antreprenor de succes”, ca să zic așa, dar partea corporativă mă poate defini oricum!
  • Întotdeauna, trecutul este locul în care am rămas și nu trebuie să-l uităm, acolo ai luat anumite decizii și decizii care te-au adus acolo unde ești acum!
  • - Așa este, bine!

Povestiți-ne puțin despre afacerea dvs.!

  • - Despre afacerea mea, ceea ce mă pasionează cel mai mult și partea de inovație pe care am adus-o afacerii noastre, care a explodat în ultimii ani, este de fapt partea de consultanță. Partea de consultanță care se dorește a fi etapa inițială a dezvoltării unui proiect de dezvoltare software. Vorbim de design, aplicații mobile, design de aplicații bazate pe web, în ​​acest moment nu dezvoltăm aplicații sub nicio formă și nu avansăm prețul decât dacă avem partea de design făcută, finalizată și bine făcută! Astfel, istoricul ne-a arătat, da, istoria ne-a făcut să ajungem aici, că se poate ajunge la eșecuri grave, dacă nu ai foarte clar, de la început, proiectul foarte bine făcut!
  • - Și proiectul este plătit, înțeleg, de dvs.?
  • - Proiectul dă roade, desigur, este ca, hai să facem o analogie, este ca un proiect de casă. Doriți să construiți o casă cu 2 dormitoare, un living și o baie. BINE. "Ce faci?" Cărămidă, BCA? Ce acoperiș facem? Ce fundație facem? Vrei o pivniță? Ce termină? "Si asa mai departe. Într-o aplicație, lucrurile sunt și mai complexe decât atât. Detaliile pot fi de zece ori mai multe și mai aglomerate decât proiectul...
  • -Pentru a înțelege ce înseamnă această parte de design, practic oferiți clientului dvs. know-how încă din faza de proiectare, deja îl înveți cum să gândească și cum să fie eficient și cum să aibă ceva bine gândit, bine conceput, bine implementat, în aplicarea sa, sau în ceea ce urmărește să obțină acolo ca beneficii
  • - Da, vă arăt pe ecran, aici, așa arată fișierul proiect al aplicației, practic, fiecare ecran este în acest folder, fiecare ecran are o pagină plus descrierea corespunzătoare, și aici este descris fiecare buton. Când dați clic aici, ce face, unde duce, ce se calculează în spate, ce deschide, care este structura rolului, a... totul, totul, totul... este descris din partea designului. Programatorul, când vine vorba de partea de implementare, din punct de vedere al programării, nu trebuie să se mai gândească, trebuie să facă ce scrie în proiect. El scrie în proiect că dacă apăsă acest buton, se deschide acest pop-up și afișează acest text, o face fără să se gândească, și astfel timpii de execuție sunt minimi, costurile sunt minime și clientul satisfacția este la nivelul maxim. Fără această etapă am avut, de altfel, neajunsuri în afacerile pe care le-am desfășurat de-a lungul timpului. Am avut situații nefericite în care, pe parcursul evoluțiilor, cerințele s-au schimbat, sau au fost înțelese greșit de către colegii noștri, sau diverse alte aspecte care într-adevăr s-au dovedit a fi mai oportune de a fi dezvoltate, dar care au influențat timpul de execuție, au influențat costurile, au dus în unele situații chiar la conflicte nedorite, dar inovația, ca să spunem așa, asupra acestei metode de dezvoltare pe care o avem în acest moment pentru aplicații, a făcut ca Lucrurile merg foarte bine în ultimul timp pentru noi, în primul rând, dar mai ales pentru clienții noștri cu care lucrăm la un nivel din ce în ce mai bun și mai satisfăcător.
  • - Simți că expertiza ta a evoluat, foarte mult, vorbim de 10 ani de antreprenoriat, dacă ar fi să pui de la un pas la o sută, unde erai acum 10 ani, pe ce treaptă, știai deja niște lucruri când ai a inceput, și unde ești acum. Da, suntem mai curioși să știm cât de mult simți că ai evoluat.
  • - Bineînțeles, este pasiunea mea, trăiesc în această afacere, parcă, nu știu, mai mult de jumătate din timpul pe care îl am, îl petrec aici, desigur că asta duce automat la o evoluție indiferent de scena Da, asta suna frumos la naiba pentru mine, Se pare că BT nu este nici pentru mine, Se pare că BT nu este nici pentru mine, Se pare că BT nu este nici pentru mine și cu colegii.
  • - Pe o scară de la 1 la 10, de la 1 la 100?
  • -De la 1 la 100, 10 în primul an, 100 acum.
  • - WOW, vorbești serios?

  • -În ideea că, în anii următori, consider că ar putea fi 110, 120.
  • - Ai spus "traieste in aceasta afacere", expresie foarte frumoasa!
  • - Da, pentru că la rândul meu, mi-ar plăcea să lucrez cu furnizori care trăiesc în această afacere și au cel puțin aceeași pasiune pe care o am pentru serviciile pe care le oferă clienților și partenerilor lor, ca să spun așa!
  • - Care sunt valorile afacerii tale?
  • - Afacerea noastră are multe valori! Dar voi vorbi doar despre unul pe care îl consider cel mai important. Este vorba despre încredere, onestitate, încredere cu onestitate, ca să spunem așa, și loialitate. Aș cumula aceste 3 cuvinte, aceste 3 caracteristici, într-unul singur, dar exprimându-le cumva pe toate trei. Deci, ai încredere!
  • - Ai încredere!
  • - Asta e valoarea. Vreau să am încredere în clienții mei, iar ei simt și apreciază asta și îmi place să lucrez cu clienți care au încredere în mine, care se simt ca prietenii lor, și îmi place să lucrez cu clienții pe care îi am. Am încredere, la rândul meu. Deci încrederea este valoare.
  • - Este o legendă care spune, iar acum vă rog să fiți un pic mil booster, o legendă care spune că cu cât vă apropiați de client, cu atât el va specula mai mult. Cum este în domeniul tău? Pentru că ne spui multe despre prietenie, încredere și apropiere de client. Odată ce te-ai împrietenit cu clientul, nu începe această relație să speculeze?
  • - Așa e, așa e și am avut situații în care mi s-a dovedit asta, într-adevăr, dar încă apreciez încrederea, apreciez relația și aș sublinia asta, asumându-și riscul, ca într-adevăr, la o în acel moment, ar trebui să mă „călărească”, să considere că, nu știu, să am pretenții nejustificate și așa mai departe.
  • „Deci nu mergi pe cal?”
  • - Nu mă las „călărit”, dar uneori, fie că îți place sau nu, tot ești „călărit”.
  • - Am înțeles! Ei bine, Mihai, ne vom întoarce, pentru că ne-am propus să-ți luăm toate secretele succesului, nu invers, dar vrem să învățăm asta de la tine, iar eu revin la un întrebare pe care ai trecut-o foarte subtil și elegant și chiar ne-ai făcut să uităm că am vrut să obținem acest răspuns. Revenim, pentru a avea succes, despre câți prieteni clienți aveți nevoie sau prieteni clienți, spune-mi un număr, cât de mult ești acum, 10, 20, 50, 3, 1, 2?
  • - Da, ei bine, și succes, trebuie să găsim o definiție a succesului care, nu, poate fi un lucru relativ, într-adevăr, desigur, o afacere cu cât se dezvoltă mai mult, nu poți de unul singur să acorzi atenția necesară fiecărui client în parte, tu, dar poți face asta prin colegi, prin Client Manageri, și îmi pun amprenta și aici, vreau să am din ce în ce mai mulți colegi pregătiți în acest domeniu, care să aibă aceleași valori ca mine și pentru a transmite cumva clienților, după cum am spus, încredere, și aici aș vedea cheia succesului.
  • - Emma, ​​ești de acord cu mine că Mihai ar fi un politician foarte bun? Este a doua oară când îi punem o întrebare și nu o face

Evită-l foarte bine...

Evitați răspunsul, dar foarte elegant

Care? Ca număr? Număr concret?

Să spunem, 50, 80, 90, dă-ne o mică rețetă pentru succes. E ca un tort. Câtă făină să pui?

  • - Da, nu știu, 3.14
  • - 3.14, nu? Da, foarte tare! Acest număr de clienți apropiați depășește 100?
  • - Oh, nu, nu, nu. Clienții cu care pot păstra legătura sunt undeva în jur de zece sau cinci. Da, sunt în contact direct. În rest, există desigur alți câțiva clienți cu care ..
  • - Și țin legătura cu colegii tăi.
  • - Da, și beneficiez de sprijinul colegilor mei, care, bineînțeles, țin legătura cu clientul și care se descurcă foarte bine! Sunt destul de fericit!
  • - Da, este un lucru important pe care îl învățăm de la tine și ne dă încredere că aproape oricine își dorește cu adevărat să creeze valoare adăugată în societatea românească, o poate face. Apropo de 10-15 clienți, e ceva care cred că ne încurajează și pe noi să începem o afacere, Ema? 10-15 clienți. În câți ani credeți că am reușit să avem 10-15 clienți buni și apropiați?
  • -În mai puțin de un an, Edi!

„Poate cinci!” Bine, da, Mihai, ce să spun, ne-ai ușurat puțin misiunea de pre-antreprenoriat. Serios, 10-15 clienți sună grozav. Dezvoltăm această afacere cu podcast și exact asta a fost unul dintre obiectivele noastre, să ajungem la 20 de clienți în 6 luni. Dar câți dintre cei 20 vor fi prietenii noștri adevărați rămâne de văzut.

  • - Edi, iarăși o chestie relativă, că poți face o afacere de succes, sau nu știu, o afacere care să te propulseze într-o altă zonă care să te facă să crești din ce în ce mai mult cu 2, 3, 4 clienți . Adică, personal aș dori ca numărul să fie cât mai mic posibil, dacă poți face un....
  • - Și cu cea mai mare cifră de afaceri posibilă
  • - Da, dacă poți face un... Da, dacă poți lucra cu 2, 3 clienți care vor genera o cifră de afaceri de 15 sau 30, este și mai bine.
  • - Dar tu care ai lucrat în domeniul bancar, știi că pentru 2, 3, 4 clienți, asta se numește „Expunerea la risc”. Adică, dacă 1 din 2 pleacă, ai pierdut deja poate 50, 60, 70% din afacere, ca idee. Dar, înțeleg foarte bine ce ai spus.
  • - Revenind la provocări, acum, provocarea pe care o am și ceea ce îmi doresc cu adevărat, să găsesc soluții în acest domeniu, este să găsesc colegi care să poată face ceea ce fac. Pentru a le arăta cum o fac, pentru a fi Client de succes Manageri pentru clienții afacerii noastre, astfel încât să ne extindem, cumva într-un mod sănătos. După cum spuneam, cu personal de calitate, care va putea învăța cum să gestioneze relația cu clientul, pentru că, așa cum am simt, in momentul de fata, cheia este gestionarea unei relatii de calitate cu clientul.

Așa le câștigi încrederea, vin cu tine, stau cu tine, li se explică de ce au nevoie și înțeleg, eventual când se măresc timpii de dezvoltare și așa mai departe. Aceasta este etapa în care Acum, după cum spuneam, trebuie să-mi găsesc colegi care să dezvolte această afacere cu noi, din perspectiva Managerului de Proiect, Managerului Clientilor.

Alte provocări pe care le-am avut până acum, vă rog, au fost inițial, în primii ani, etapa de supraviețuire. Apoi m-am bucurat că supraviețuiesc în această lună, că s-a plătit totul, s-au plătit taxe, s-au plătit salarii și așa mai departe și mi-a fost de ajuns altceva. Dacă nu, o să văd ce fac luna viitoare.

Nu am împrumutat niciodată, să spun că acesta a fost plusul acelei perioade. În etapa următoare voi spune că am învățat să mă plătesc pentru prima dată. Într-adevăr, după cum spun marile cărți, și, ei bine, acest lucru a apărut în lumina faptului că a început să devină o perioadă mai relaxantă, compania începuse să meargă, veniturile sale..., adică să aibă unde să mergem. tu te plătești mai întâi, altfel vorbesc de o perioadă anterioară, nu acum, da? Vrei să te plătești primul, dar trebuie să ai ce, pentru că dacă vine ziua de plată și nu ai ce să plătești salarii, impozite și alte cheltuieli, tot ești pe ultimul loc.

De-a lungul timpului, am dezvoltat câteva aplicații pe care le-am folosit cu succes în cadrul companiei. Cea mai faimoasă aplicație a noastră este Employee Activity Management. Îl dezvoltăm din 2014 și, pentru noi, în acest moment, este foarte simplu să vezi în timp real la ce lucrează fiecare coleg, când a venit la muncă, la ce a început să lucreze, ce proiect, ce sarcină, ceea ce a dus la acea vreme la dezvoltarea afacerii noastre. După cum spuneam, folosim această aplicație din 2014. Pentru noi, când a venit pandemia, nu a însemnat prea multe schimbări. Am lucrat la fel ca până atunci, am lucrat la fel și după aceea.

A fost normal

Acum, da, era normal pentru noi. Mulți colegi au lucrat de acasă înainte de pandemie în țara noastră. Acum, majoritatea lucrează de acasă. La birou vin doar vreo 2,3 colegi, problemă care a început să fie apreciată, o aplicație care a început să fie apreciată și de clienții noștri, care au început să o folosească și pentru propriii angajați, pentru a-și gestiona propriile. activitatea angajatilor lor.

Practic, o zi de lucru a mea începe prin a-mi deschide CRM-ul, intru în Dashboard și selectând ieri și așa văd la ce a lucrat fiecare coleg ieri. Si incep si ma uit, dau click, uite Bogdan a lucrat la acest proiect, acesta si acesta. La ce sarcină a lucrat? Și se extinde asupra mea și văd fiecare sarcină pe care a avut-o pentru acel proiect, vremurile aferente, și așa îmi dau seama ce s-a întâmplat ieri, fără a fi nevoie să sun pe toată lumea. „Dar ce faci acum, la ce lucrezi, dar când ai venit, dar de cât timp ești în asta? Bine, ce ai făcut zilele trecute? Ce ai făcut acum o oră?” Nu, eu Tocmai îmi deschid aplicația. Văd în timp real la ce lucrează toată lumea, pot vedea și istoria, la ce au lucrat colegii mei.

  • - Această aplicație poate fi păcălită? Adică un coleg deschide un soft în care lucrează, îl lasă deschis, aplicația numără timpul de lucru, dar de fapt, nu lucrează, s-a dus să facă ouă, ouă și cartofi prăjiți.
  • - Ar fi la fel dacă ar fi la birou. Da, mie mi se pare destul de prost, nici BT nu este pentru mine, nici BT nu este pentru mine, pare că BT nu este nici pentru mine Sau ok, a blocat Youtube, e la altceva. Încrederea este, de asemenea, baza modului în care lucrează oamenii. La fel şi eu. Da, poate merge să depună ouă și să spună în aplicație că face avioane și să raporteze avioane. A doua zi, la întâlnirea zilnică, la întâlnirea săptămânală, mă uit la acele avioane și Văd că nu sunt avioane, că sunt elicoptere, sau că sunt ouă de plasă și apoi, cu timpul, oameni ca asta. scurs. Știu, se întâmplă peste tot, dar sincer să fiu, mai ales în ultimii ani, nu prea am observat așa ceva.
  • - Păi, Mihai, din câte ne spui, aplicația este creată de tine. Asta, din ceea ce ne spui, este Wow, din ceea ce faci. Adică, poți să faci practic un management de proiect genial, cu resurse mici, cu o eficiență fenomenală și cu o calitate extraordinară a muncii de asemenea.
  • - Da, este. În plus, totul este cuantificat, totul este. Această aplicație este, de asemenea, o aplicație de cronometrare. Calculează cât ar costa, ce timp de lucru ar fi trebuit să fie într-o anumită perioadă a lunii, cât de mult a funcționat luna trecută, ce proiecte, desigur, plus că poți raporta cu ușurință clienților. Pot oferi clienților acces în timp real pentru a intra și a vedea ce funcționează pentru proiectele lor.

Și în ce stadiu se află proiectul și așa mai departe.

Și în ce stadiu, adică cum mă văd ca manager. După cum v-am arătat mai devreme, pentru a vedea în timp real la ce lucrează toată lumea, astfel încât clientul să poată vedea, în timp real pe propriile proiecte, cine lucrează, ce lucrează și așa mai departe. Astfel putem avea clienți de oriunde în lume. Ei văd un raport în timp real, dar și la un nivel istoric foarte clar.

  • - Dacă am o companie de Call Center și aș dori să folosesc această aplicație, vă pot ajuta?
  • - Da, desigur, ajută.
  • - Îl distribuiți clienților dvs., îl folosesc ei?

Avem clienți care îl folosesc, îl folosesc cu succes și mă bucur de el, este... Apropo de pasiuni, vorbind de satisfacție profesională, pot spune că această aplicație generează atât de multă satisfacție profesională cu puterea de a continua, de a merg mai departe de a ști că se poate, și îmi place că trăiesc astfel de sentimente.

  • - Apoi, vă sugerez într-un interviu viitor al nostru să facem un fel de tutorial despre beneficiile și cum poate fi folosită această aplicație!
  • - Cu drag! Am făcut deja un tutorial despre această aplicație, cu aproximativ 200 de pagini. Chiar săptămâna trecută l-am publicat, după ce l-am verificat, l-am analizat, am pus și videoclipuri acolo, și poate fi accesat de orice client. Ne dorim foarte mult să promovăm aplicația pentru că este ceva de moment și este ceva de viitor.
  • - Da, da, să știți că în acest moment aceste sisteme CRM sunt la mare căutare, atât de marile corporații, cât și de către companiile mai mici. Acestea sunt sisteme de control foarte, foarte eficiente, în primul rând.
  • - Da, este. Sunt multe pe piata, asa e. Multe companii au nevoie de propriul CRM personalizat. Facem și asta. Noi dezvoltăm aplicații CRM personalizate. Acesta este al nostru, așa cum am spus, am investit mult timp în el, si as vrea sa fie folosit din ce in ce mai mult de companii. De asemenea avem Creative Meetings integrat în ea. Creative Meetings este a noastra aplicație de videoconferință. Practic, avem exact ce Zoom are. Zoom este o afacere de 30 de miliarde de euro. Avem exact ce Zoom are,dar pe piata romaneasca si o avem integrata in Creative CRM. Avem aici meniul, daca vrei, Creative Meetings, și avem colegi, dar momentan doar Gabi este prezent cu aplicatia in rulare. Am dat click și pagina se deschide și o vedem pe Gabi. Trebuie să ne accepte și să vorbească cu el în CRM, la fel cum vorbim despre Zoom, așa cum vorbim despre Hangouts , și alte aplicații de videoconferință. Avem și ceva integrat, dezvoltat în Casă de noi. Ceva care este oferit gratuit prin această aplicație CRM.
  • - Ai idee câte companii au nevoie de așa ceva?
  • - Toate, nu-i așa?!
  • „Foarte, foarte mult!”
  • - De ce am nevoie, trebuie să promovez aceste aplicații. Chiar mi-ar plăcea ca tot mai multe companii să audă despre el, să-l folosească. Suntem dispuși să oferim consultanță, să fim aproape, să oferim suport pentru utilizarea acestuia pentru că, într-adevăr, orice companie din lume ar avea nevoie de această aplicație. Majoritatea companiilor, ca să spunem așa. Ok, dacă sunteți un producător de gogoși, Xerox, nu aveți nevoie de el, dar deoarece acum este și separată de această aplicație, am dezvoltat Creative Meetings care pot fi folosite gratuit.

Ai idee câte companii au nevoie de așa ceva?

  • - Toate, nu-i așa?!
  • „Foarte, foarte mult!”
  • - De ce am nevoie, trebuie să promovez aceste aplicații. Chiar mi-ar plăcea ca tot mai multe companii să audă despre el, să-l folosească. Suntem dispuși să oferim consultanță, să fim aproape, să oferim suport pentru utilizarea acestuia pentru că, într-adevăr, orice companie din lume ar avea nevoie de această aplicație. Majoritatea companiilor, ca să spunem așa. Ok, dacă sunteți un producător de gogoși, Xerox, nu aveți nevoie de el, dar deoarece acum este și separată de această aplicație, am dezvoltat Creative Meetings care pot fi folosite gratuit.

    • - Wow!
    • - Și am filmările. Chiar mi-ar placea sa o pun in prezentare sa o vad, cand vorbeam atunci si ce facem daca dureaza mai mult de 2 saptamani? Asta spuneam atunci. Ca și cum ar dura 2 săptămâni, ce facem? Copiii stau acasă, fără activități școlare și cumva...
    • - Deci, când a început pandemia, ați anticipat cumva și ați răspuns unei nevoi despre care încă nu știați.
    • - Atunci am început să mă gândesc la această idee, spunând exact: „Dacă durează mai mult de 2 săptămâni?”, fără să mă gândesc la acel moment. Ok, am anticipat ceea ce am anticipat, dar nu credeam că va dura 3 luni, 4 luni, un an, aici este! Era nevoie la acea vreme. Și am dezvoltat această aplicație pe care am dat-o gratuit pentru utilizare. Alte zeci au mai apărut între timp. Așa e, peste alte 3, 4 luni, dar de aici, dacă tot am dezvoltat-o, am început să-l oferim, într-adevăr, școlilor și cui și-a dorit, le-am spus, și să-l integrăm, aici în Creative CRM, să încercăm cumva să-l monetizăm. Am dezvoltat și alte aplicații care folosesc partea video. Am făcut un software cu niște clienți din Germania, pentru meditație online, și acolo lucrurile sunt foarte stricte.
    • Adică dacă a intrat un profeso, și cu un elev, trebuie să fie foarte clar că profesorul a intrat cu acel elev. Au diverse probleme care sunt și la noi, cu protecția minorului, dar lucrurile sunt foarte stricte acolo. Și l-am dezvoltat. Acum este folosit folosind tehnologia pe care o folosim acum la Creative CRM și care...
    • - Felicitări! Adică să creez ceva atât de specific și atât de riguros și, două la îndemână, să intri pe piața germană mi se pare extraordinar!
    • - Da!
    • - Este clar că nu numai că oferiți servicii de înaltă calitate, ci sunteți cu adevărat creativ, așa cum spune numele companiei dvs.
    • - Da, suntem!
    • - Ce avantaje strategice te diferențiază de concurența pe care o ai, pentru că bănuiesc că există concurență în acest domeniu?!
    • - Da, există concurență! Să zicem că suntem puțin privilegiați, având în vedere că nu am fost foarte afectați de criză, dimpotrivă, se pare că suntem prea puțini față de cererea care este pe piață în acest moment.
    • - Serios?!
    • - Se pare că nu știu acum. Simt că nu am reușit să fac față de foarte mult timp, mai ales în ultimul an, și bănuiesc că același lucru se întâmplă și cu colegii mei concurenți. Deci, ce ne diferențiază de concurenții noștri colegi, să zicem că ar fi grija pe care o acordăm clienților noștri, faptul că explicăm foarte bine dezvoltarea aplicațiilor, ceea ce presupune realizarea unui site, sau promovarea lui. Este foarte important în acest domeniu să ajungi la o companie asta îți va explica, să-ți spună adevărul, să nu spui ce vrei să auzi, „da, te ducem, da, o facem, da, vino aici”, ci să spui adevărul!
    • - Fii sincer imediat!
    • - Fii sincer. Iată chestia, cred că e diferit. Nu pentru toată lumea, pentru că cu siguranță există și alte companii care abordează piața așa cum alegem noi, dar pentru mulți alți concurenți ai noștri. Pe scurt, așa cum vă arătăm în partea de design, am ales să lucrăm doar cu clienți care înțeleg că vor începe mai întâi să proiecteze și să pună pe hârtie ceea ce își doresc. Și bine, ei nu știu ce vor, ei trebuie sa o fac cu un consultant. Pentru a face asta și pentru a putea plăti pentru această muncă, pentru că într-adevăr, pentru a face ceva de calitate, un design, un proiect de calitate, ai nevoie de câteva zeci de ore, sau poate mai multe dacă trebuie să implice un designer. în ecuație și așa mai departe, o chestiune pe care nu o poți face gratis și nu e bine să o faci gratis pentru că trebuie să te grăbești.
    • - Așa este!

    Și nu iese corect. Exact când îți faci proiectul, eu fac din nou analogia cu proiectul casei, când mergi să-ți faci proiectul casei îl plătești pe proiectant, desigur. La fel este și aici. Și aici este și important, pentru că fără un astfel de proiect, odată nu poți aborda toate oportunitățile pe care un consultant le vede și le cunoaște din alte proiecte concepute sau realizate, iar alteori nu poți ajunge la rezultatul pe care vrei cu adevărat. Acesta este ceea ce ne deosebește. În rest, chiar suntem privilegiați, dat fiind faptul că cererea este mult mai mare decât noi. Nu suntem de ajuns și asta se compară cumva cu, uite, cum este pandemia acum, multe companii sunt afectate. Intr-adevar, suntem alaturi de ei, ca sa-i putem ajuta sa se promoveze, cu ce se poate, dar, companii ca noi, se pare ca inca nu au fost afectati.

    • - Da, dar din câte am înțeles, ai spus că sunt puțini. Întotdeauna am avut impresia că sunt mulți oameni care fac ceea ce faci tu.
    • - Sunt multe, desigur că sunt multe. Ceea ce am spus este că, se pare, cererea este mult mai mare.
    • - E prea mare, da!
    • - Practic, orice companie trebuie să fie digitalizată în acest moment, trebuie să fie online. Orice companie de pe acest pământ!
    • - Da! Clar!
    • - Și atunci, ce să faci decât să investești în programatori tineri, tineri care asimilează domeniul online și dezvoltă afaceri în acest domeniu?
    • - Da, pentru că chiar mergem în acea zonă.
    • - Da!
    • - Să ne întoarcem puțin la această aplicație extraordinară despre care ne-ați vorbit și pe care ne-ați prezentat-o, deci în câteva rânduri generale. Avand in vedere ca face ca procesele unei companii sa fie foarte eficiente si mai ales monitorizarea, controlul, controlul costurilor, calitatea muncii și o mulțime de alte procese importante legate de echipă, sunt curioasă. Dar o să vă rog să ne răspundeți cât mai repede posibil. Presupun că, pentru câți bani s-ar economisi si la un pret foarte bun merge undeva la 500, 600 de euro pe luna sa folosesti aceasta aplicatie. Pentru că cred că o firmă mică ar economisi cu ușurință 1000/2000 de euro pe lună. O companie mare ar putea economisi peste 10, 20 de mii de euro.
    • -Da, într-adevăr, ceea ce se salvează cu o astfel de aplicație este mult mai mult decât prețul care ar fi plătit lunar pentru ea.
    • - Cât costă? Cam 500-600 euro? Cât costă?
    • - Depinde foarte mult de numărul de utilizatori, de utilizatorii acestei aplicații.
    • - Oh, licență de bază, asta mă gândeam să obțin.
    • - Ce mai are aplicația, această Creative Meetings, despre care vorbeam, sistemul de videoconferință, este foarte important să precizăm că diferă foarte mult de celelalte consacrate. Diferă prin faptul că videoconferința se face de pe serverul dvs.
    • - Este sigur.
    • - Este sigur. Acest videoclip .site-ultau.ro, din care poate fi livrat propriul sistem de conferințe, este doar al tău. Poți să-l închizi, să dai acces doar celor din compania ta, doar după IP-ul lor, și la revedere!
    • Daca vrem sa intram acum folosind o aplicatie bine stabilita, ok, asta pe un server undeva in lume, sau pe mai multe servere undeva in lume. Avem o legătură pe care o discutăm, dar această legătură este cumva public. Ok, este, de asemenea, protejat prin parolă, sigur pentru token și așa mai departe, dar tot nu este la tine, este în altă parte. Deci, dacă vrei să te înregistrezi, ok, te înregistrezi, dar înregistrarea nu este stocată la tine, ea este în altă parte, în timp ce, prin Creative Meetings, poate fi instalat direct pe serverul dvs., deci va fi livrat de la dvs. video.site.ro și este o chestiune care nici nu poate fi comparată în aceleași limite cu cele ale sistemelor consacrate.

    Revenind la Creative CRM, așa cum spuneam, Creative Meetings este integrat în Creative CRM, dar poate fi accesat și separat. Adică, dacă cineva vrea doar Creative CRM, o companie mare, ne putem face propriul sistem de videoconferință, putem vorbi unul cu celălalt în siguranță, tot ce ne trebuie este Creative Meetings, aplicația de videoconferință. Îl putem instala separat de Creative CRM. Există două aplicații distincte: CRM și video. Cât costã? Costuri pe utilizator, putem începe de la costurile de 9 euro per utilizator, iar cu cât compania este mai mare, cu atât va avea nevoie de mai mulți utilizatori. De asemenea, deoarece compania este mai mare și are mai mulți clienți, poate avea nevoie și de utilizatorii clienți să vadă în timp real la ce lucrează angajații și de ce beneficiază.

    • -Așteptați un minut să vă asigurați că am înțeles. Deci pentru o firma mica imi spuneti ca nu ma refer la o firma medie sau mare, la o firma mica imi spuneti ca daca aveam 2 sau 3 utilizatori nu am nevoie de 300/500 euro pe lună ?
    • - Nu! Pentru 2, 3 utilizatori, licența se plătește pentru aplicații de 50 de euro, plus 9 euro de utilizator. Acesta este costul.
    • - Deci nici măcar 100 de euro.
    • - Da, până la 100 de euro și beneficiezi de videoconferință în sistemul tău intern și de celelalte beneficii. Este într-adevăr foarte ieftin și ieftin în sensul că este accesibil. Beneficiile sunt considerabile. Dorim să promovăm această aplicație, de aceea rămânem la acest nivel de preț. Probabil că în viitor vor exista și alte funcționalități pe care le vom dezvolta și poate că prețul va fi influențat, dar în acest moment, atat pentru clientii din Romania cat mai ales pentru clientii din strainatate, acesta este nivelul pretului. Aplicația este realizată doar în limba engleză, astfel încât să ne țintim o piață mai largă, dar bineînțeles, la cerere, o putem traduce în alte limbi.
    • - Da, în această situație, meniul Bilete aparține doar clientului. Deci, clientul poate pune vouchere și poate fi preluat de colegi, iar noi putem urmări timpii de răspuns și așa mai departe.

    Între colegi, ei își pot atribui sarcini unul altuia și este exact același sistem care poate fi urmărit în ceea ce privește preluarea și timpul de finalizare..

    • - Dar poate vedea liderul echipei? Și ați implementat această sarcină cu sarcini?
    • - Da Da.
    • - Foarte tare!
    • - Aceasta este baza sarcinii. În timp ce vorbeam aici, uite, am dat clic pe Gabriel, pe Bogdan, am dat clic pe un proiect și aici văd sarcina la care lucra la acel proiect.
    • - Și este „semnare reală”, adică dacă sarcina este atribuită unui coleg, doi?
    • - Da! Puteți atribui proiectul mai multor colegi și numai acei colegi pot vedea și numai ei își pot da sarcini reciproc. Vreau să spun că acesta este nivelul și, desigur, puteți atribui clientul proiectului și așa mai departe.
    • -Sunt convins că această aplicație va avea un succes uriaș, deoarece răspunde unor nevoi extrem de importante și adesea stringente ale companiilor, fie că vorbim de lucru la distanță sau de lucru în echipă în diferite birouri.

  • #development | #online branding | #creative ones | #firme programare web | #programator it | #firma web design |

    Clientii nostri


    Abilitatile noastre


    Cu ce te putem ajuta?

    Suntem aici pentru tine!

    Go Trimite Cerere
    Whatsapp Whatsapp