meniu
Creative Ones

Investim timp important in activitatea de creare magazine online cu design personalizat si avem experienta in dezvoltarea a sute de site-uri realizate pe diverse platforme opensource, cea mai utilizata fiind Platforma Opencart (CMS- Content Management System, pentru creare magazine online, platforma pe care am sesizat o serie de deficiente importante, regasite si la alte platforme similare.

Asadar, am decis sa dezvoltam propriul nostru CMS, platforma web de magazin online prin care sa rezolvam majoritatea problemelor pe care le are Opencart, in special cu scopul dezvoltarii unor magazine online bine optimizate din punct de vedere SEO.

Au lucrat cei mai experimentati colegi la acest proiect, colegi care dezvolta si administreaza de ani buni site-uri mari precum megaplaza.ro (retea de mai multe site-uri pe mai multe tari dezvoltate in Opencart), norauto.ro (prestashop), atvrom.ro (acum platforma custom dezvoltata in laravel, mai multe detalii aici)

Dupa cum spuneam, cms opencart este platforma web pe care o preferam atunci  cand dezvoltam magazine online cu buget mediu, insa aceasta are o serie de deficiente de care suntem nevoiti sa ne ocupam pe parcursul dezvoltarii fiecarui site.

     Planul pentru dezvoltarea platformei web de magazine online, a unui opencart imbunatatit din punct de vedere SEO este urmatorul:

 • Imbunatatire structura link-uri pe magazinele online.
 • La fiecare adaugare sau editare de produse web in platforma opencart sa se genereze automat url friendly optimizat seo (vezi oferta SEO a Cretive Ones)
 • Sa nu se mai permita structuri de genul url1/url2/url3 etc. indiferent daca este categorie sau subcategorie in magazinul online. Mereu sa apara in url doar permalink-ul acelei pagini, fara toata calea.
 • Este bine ca link-urile sa fie cat mai aproape de baza, fara /exemplu/link, ci direct /link
 • Orice informatie care apare de la pozita doi dupa domeniu (ex url1/url2, etc) va fi considerata atribut (pentru atunci cand se va face filtrarea in magazinul online creat astfel)
 • Musai pentru sistemul de filtrare a magazinului online sa existe canonical url catre link-ul de baza pentru ca se pot genera milioane de link-uri
 • Daca nu corespund cele 2 reguli (permalink-ul si filtrele pentru respectiva categorie a magazinului online) se va afisa pagina 404
 • Aceasta este o problema comuna pentru Opencart. Daca scrii dupa link-ul de categorie orice /bla-bla/ acesta genereaza continut. Google e dat peste cap astfel, el poate vedea zeci de /bla-bla/-uri dupa /categorie/ si astfel continut dublu afisat inzecit
 • Astfel, daca nu corespund celor 2 reguli se va afisa pagina 404
 • Pagina 404 va fi creata custom, astfel incat sa genereze o experienta placuta utilizatorului (vezi aici mai multe detalii despre crearea unei pagini 404)
 • Pentru opencart-ul imbunatatit dezvoltat de Creative Ones, avem in vedere sa realizam in fiecare zona de "Adaugare Produs" existenta unei bife pentru generarea automata a url-ului, iar aceasta bifa sa fie implicit activa.
 • Acest lucru va da posibilitatea modificarii manuale a fiecarui link de produs in magazinul online creat.
 • De asemenea, cand este bifat pe automat, orice modificare de titlu va genera alt permalink pe magazinul online dezvoltat pe aceasta platforma opencart imbunatatita, iar link-ul vechi va redirectiona automat catre noul link cu 301, ceea ce din punct de vedere optimizare seo este recomandabil
 • Pe noua platforma de magazin online opencart dezvoltata de Creative Ones vom tine cont ca dupa 1 luna sa stergem automat toate aceste redirectionari. Vom folosi un cron setat pe server care va sterge automat link-urile redirectionate cu 301


 

Toate aceste chestiuni le-am identificat ca fiind deficiente pe actualele platforme web de magazine online opensource, astfel incat avem in vedere rezolvarea acestora cu scopul ca toate magazinele online pe care le dezvoltam sa fie lucrate profesional si sa devina bine indexate SEO pe termen lung.

Multe firme de programare web utilizeaza platforme de tip opensource, iar pretul in piata se invarte si in jurul a cateva sute de euro pentru dezvoltarea unui magazin online. Putini clienti inteleg de pericolul acestor "oferte" ieftine in tot sensul adevarat al cuvantului "ieftin".

Am primit de-a lungul timpului multe intrebari de genul, "de ce imi ceri X mii de euro pentru dezvoltarea acestui magazin online pe Opencart, cand firma X imi cere X sute de euro?". Raspunsul nu este usor de a fi inteles, intr-adevar, decat in baza unor experiente si cunostinte web relevante, dar si a unei dorinte de a intelege diferenta. Nu intodeauna ce este ieftin este cu adevarat ieftin (poti pierde insutit doar pentru ca alegi sa lucrezi ieftin), ci ce este "scump" se poate dovedi cu adevarat eficient pe termen lung (castiguri mai mari costuri mai mici pe carpeli si reparatii inutile)

1.Pagina de Produs in dezvoltarea unui magazin online pe un Opencart imbunatatit

Pagina de Produs a unui magazin online este una dintre cele mai importante din intregul magazin online. De modul cum este construita (de la design la implementare si functionalitatile web aferente) depind vanzarile magazinului online dezvoltat. Legat de Pagina de Produs a unui magazin online, tinand cont de faptul ca de asemenea, aici exista deficiente pe variantele brute ale platformelor web opensource, avem in vedere sa imbunatatim urmatoarele:

 • Existenta in Pagina de Produs, in admin-ul magazinului online dezvoltat, a tuturor link-urilor vechi ale produsului dar si a categoriei, subcategoriei sau a producatorului, etc. (cele mai recente informatii).
 • In crearea magazinelor online vom tine cont sa existe doar o singura functie web care va fi apelata la editarea de produs, categorie, producator, informatii, etc.
 • In practica am mai sesizat faptul ca se mai intampla pe magazinele online dezvoltate sa existe doua sau mai multe produse care sa aiba acelasi titlu, cu acelasi link, iar in acest caz la accesarea permalink-ului sistemul afiseaza random unul din cele 2 produse care au acelasi titlu cu acelasi permalink
 • Pe partea de optimizare seo, nu mai are rost sa adaugam ce repercusiuni grave poate avea dezvoltarea magazinelor online pe platforme opensource standard.
 • Pentru a elimina si aceasta problema a magazinelor online dezvoltate pe platforme opensource standard, se va folosi o functie web RECURSIVA care sa decteze un link unic. Link-ul unic va fi format din numele produsului si la final sa apara 1,2,3,4. (ex. daca [nume-produs] este folosit se va genera [nume-produs-1], daca si acesta este folosit va genera [nume-produs-2], si tot asa pana cand va fi unul disponibil ), astfel incat sa evitam situatia prezentata in paragraful anterior

2. Despre Tema default a magazinului online dezvoltat pe platforma opencart imbunatatita.

Avem in vedere ca tema default pentru creare magazin online pe opencart sa nu mai fie modificata. Se va clona o tema default de magazin online si se va face tema 2 cu nume [Tema Magazin Online Creative Ones]. Nu se vor mai face modificari de niciun fel pana cand nu este stabilit sistemul pe noua tema.

Daca se activeaza un modul se va face cand acesta va functiona perfect, iar pentru a fi siguri ca dezvoltarile web merg bine in tema Creative Ones, tema default se va redenumi.

3. Despre pagina de checkout (pagina de comanda) a dezvoltarii magazinului online pe opencart-ul imbunatatit.

Pagina de checkout a magazinului online imbunatatit de Creative Ones va fi intr-un singur pas si ne inspiram din mai multe module care sunt pe cat de simpliste, pe atat de utile si eficiente. Un exemplu de best practice pe un magazin online dezvoltat de catre echipa noastra pe Opencart, este site-ul asortie.ro, vezi aici exemplul paginii de cumparaturi a magazinului online.

Legat de Pagina de Comanda a magazinului online dezvoltat de catre echipa noastra avem in vedere urmatoarele:

 • Metodele de plata ale magazinului online si cele de livrare ale acestuia sa poata fi sincronizate. De exemplu, daca aleg o metoda de plata sa dispara altele, etc.

4. Optimizare titluri pagini si informatii meta aferente magazinelor online create.

 • Este foare important sa nu se faca abuz de Meta-uri sau H-uri, indiferent de H1, H2, H3, etc
  • H1 trebuie sa existe doar o singura data pe pagina
  • Vom avea in vedere sa setam by default faptul ca H1 sa se preia automat dupa titlul produsului

 

5. Pagina de categorie si subcategorie a magazinelor online dezvoltate de catre Creative Ones

Pagina de categorie/subcategorie a magazinelor online va mai avea inca un camp in plus numit H1. Scopul este sa avem titlul categoriei, iar acesta va aparea in meniurile magazinului online, inclusiv la mouse hover si va fi scurt. Acest H1 astfel definit va fi titlul paginii practic, atunci cand se va intra pe respectiva categorie.

 • Exemplu, /pantofi-dama/ cu H1 si titlu "Pantofi dama de cea mai buna calitate, pret..."

6. Dezvoltari suplimentare in panoul magazinului online dezvoltat pe platforma opencart imbunatatita de catre echipa noastra.

 • In pagina de produs, in zona de admin a magazinului online creat vor aparea si campuri suplimentare legate de pretul de achizitie si istoricul acestora, pentru raportari catre client cu profitul obtinut si alte elemente suplimentare importante
 • De asemenea, pe pagina de produs a magazinului online Creative Ones va exista un tab cu istoric care va prezenta comenzi transmise cu succes la client, retururi de la client, etc.
 • Se va dezvolta pe magazinele online gestionate posibilitatea de atasare documente pdf pe produs si posibilitatea ascunderii butonului de cumparare produse

7. Creare modul blog pe platforma de magazin online

Blogurile site-urilor web sau a magazinelor online sunt apreciate de catre motoarele de cautare. Blogurile au rol de a informa clientii si sunt si un indiciu asupra seriozitatii afacerii respective. Daca un site web sau magazin online este deficitar in zona de blogging sau comunicare cu clientii atunci acesta reprezinta un indiciu asupra seriozitatii afacerii respective.

Blogul informeaza, redirectioneaza spre produsele prezentate in e-shop, etc. ,iar aceasta poate fi folosit ca si o structura solida pentru promovarea SEO, ceea ce Creative Ones foloseste cu succes pentru magazinele online pe care le gestioneaza si le promoveaza SEO.

8. Modulul Galerie Poze in cadrul magazinelor online

Platformele de magazine online standard au de asemenea carente in zona de Galerie Poze. Acesta trebuie fie instalat separat printr-un modul compatibil, fie dezvoltat, ceea ce si avem in vedere pentru dezvoltarearea platformei opencart imbunatatite.

9. Import / Export de produse pe magazinele online

Desi multe platforme de magazine online opensource au bine definita aceasta zona de import / export de produse si informatiile aferente, pentru noua platforma de magazin online pe care o dezvoltam vom avea in vedere sa cumulam cele mai bune functii web existente pe celelalte platforme.

Astfel ca, exportul de produse se va putea face customizat pe coloane generand informatii complete sau sumare in functie de nevoile de administrare a fiecarui magazin online.

Importul va modifica elementele schimbate din fisier pe baza codului unic, ceea ce va asigura o administrare facila a magazinului online.

10. Preluarea magazinelor online dezvoltate pe alte platforme pe o noua platforma optimizata

Odata cu lansarea acestei platforme de magazin online pe un opencart imbunatatit va fi rezolvata marea majoritate a cerintelor de dezvoltare a magazinelor online. Bineinteles vor exista unele integrari suplimentare de platforme externe (softuri de facturare, aplicatii software de contabilitate, etc) ceea ce va trebui sa se dezvolte personalizat de la caz la caz.

Avand in vedere superioritatea acestei platforme noi in cadrul posibilitatilor existente de dezvoltare magazine online, categoric vor exista situatii in care se va migra de pe platforme web de magazine online invechite pe noua noastra platforma e-shop performanta.

Atunci cand vor fi preluate produsele pe noua platforma se va avea in vedere ca link-urile sa ramana intacte, dar acestea sa redirectioneze spre noua structura de link-uri asa cum am si prezentat-o la primul paragraf de mai sus ("Imbunatatire structura link-uri pe magazinele online"). Este mai bine din punct de vedere Promovare SEO ca structura de link-uri a magazinului online sa fie de forma /link1 decat: /link0/link1/.

11. Module Magazine Online dezvoltate de catre Creative Ones

De-a lungul timpului am dezvoltat pentru mai multi clienti de-ai nostri diverse module destul de apreciate.

De exemplu, pentru shop.ecosolaris.ro am dezvoltat un modul de ofertare pentru magazine online pe opencart, destul de avansat prin care administratorul magazinului online, atunci cand este logat poate adauga produse web in cosul de cumparaturi si apoi poate genera un PDF cu oferta personalizata intr-un mod profesional.

Mai jos prezentam modulul de ofertare personalizata pentru magazine online pe opencart

 

Odata dezvoltat respectivul modul de ofertare personalizata pentru opencart, acesta s-a putut exporta si configura si pentru alti colaboratori ai Creative Ones care au dezvoltate magazine online pe opencart.

Alte module pentru magazilele online pe care le-am mai dezvoltat ar mai fi modul Aplicatie Android transmitere SMS-uri notificari magazine online dezvoltate pe opencart (cere o cotatie de pret pentru Dezvoltare Aplicatii Mobile, aici).

Aplicatia Android de transmitere notificari SMS pentru magazinele online, functioneaza in felul urmator:

 • se instaleaza aplicatia android pe telefonul care transmite sms-uri
 • aceasta este configurata inainte de a fi instalata cu numele site-ului in cauza si alti parametri necesari functionarii acesteia
 • in zona de admin a magazinului online exista dezvoltat suplimentar un camp prin care se pot transmite sms-uri cu diverse mesaje care raman salvate pentru comanda urmatoare

Creare magazin online - Platforme imbunatatite

 • acesta este un admin de magazin online pe opencart dezvoltat de Creative Ones care are implementat functia de transmitere sms-uri prin aplicatia android instalata pe telefonul de contact al site-ului web.

 

Alte link-uri utile

Creare magazin online. Metode, platforme si solutii. Contact firma specializata din realizare magazine online

Avand in vedere faptul ca suntem specializati in dezvoltarea magazinelor online in special pe opencart si ca avem dezvoltata o platforma opencart imbunatatita, consideram ca pe aceasta nisa suntem cei mai potriviti sa intervenim pentru realizarea magazinului online pe care vi-l doriti.

Solicita oferta personalizata: 0740.065.563; [email protected] sau completeaza formularul de contact.


#realizare magazin online |

Clientii nostri


Abilitatile noastre


Cu ce te putem ajuta?

Suntem aici pentru tine!

Go Trimite Cerere
Whatsapp Whatsapp