meniu
Creative Ones

Avand in vedere faptul ca pe langa aplicatii software custom, dezvoltate la comanda, ne dedicam timpul si pentru creare magazin online pe platforme opensource, in special Opencart, dar si Prestashop, CS Cart, Magento, OS Commerce, etc., de-a lungul timpului am sesizat mai multe nereguli cu acestea.

Asadar, am decis sa dezvoltam propriul sistem de creare magazine online personalizate, prin care rezolvam mai multe situatii problematice, pe care magazinele online pe platforme open source le au.

Prezentam in cele ce urmeaza un studiu de caz despre crearea unuia dintre cele mai complexe proiecte PHP dezvoltate in cadrul Creative Ones. Acesta reprezinta crearea unei platforme web dezvoltate in framework-ul PHP Laravel prin care au fost integrate cateva zeci de site-uri intr-un singur admin de magazin online.

 

     Primii Pasi: dezvoltarea unei platforme PHP custom pentru magazine online  

 

Primii pasi au fost in dezvoltarea unor platforme de magazine online custom, dezvoltate in Framework-uri precum Laravel, care au intrunit mai multe cerinte de management din partea beneficiarilor.

Un astfel de exemplu de magazin online custom, dezvoltat la comanda de la zero, este platforma custom a atvrom.ro, care inglobeaza mai multe alte site-uri de prezentare sau magazine online care sunt administrate dintr-un singur admin (CMS – Content Management System). Asadar, platforma web a atvrom este una de tip magazin online multishop, prin care s-au atins mai multe aspecte legate in special de partea de Promovare SEO dar si de gestionare a afacerii online, astfel:

 • Exista o singura baza de date cu produse web. Produsele au link-uri seo diferite, titluri seo diferite, descrieri seo diferite, precum si preturi, oferte si promotii pe fiecare site de prezentare sau magazin online afisate de asemenea diferit, dar cu aceeasi legatura intr-o singura baza de date bine optimizata.
 • Administratorii magazinului online dezvoltat pe platforma Creative Ones (lucrata in Laravel Framework), au posibilitatea sa lucreze foarte usor administrand astfel zeci de web site-uri cu sute sau mii de produse, totul dintr-un singur loc. Acest lucru este deosebit de facil pentru administrarea magazinelor online, deoarece fara sa te loghezi si sa te deloghezi in admin-ul site-ului si fara sa tii minte zeci de parole si sa pierzi o gramada de timp pentru asta, poti intra intr-un singur loc si sa gestionezi ofertele a zeci de web site-uri din platforma web personala.

Platforma web de magazin online multishop, dezvoltata de Creative Ones pentru atvrom, are si functii de management a afacerii, astfel:

 • Cunosti in orice moment, foarte rapid de unde provin cererile de oferta, de pe ce web site sau magazin online din retea.
 • Statistici privind volumul de produse vandute in online si alte cifre utile. Totul centralizat, intr-un singur dashboard pentru toate site-urile web din platforma.

Creare magazin online - Platforma custom

*imaginea de mai sus prezinta modul de afisare a comenzilor in platforma web a atvrom. Practic, vedem de pe ce site a intrat oferta si alte detalii legate de comenzi. Avem inclusiv posibilitatea de a seta Memento-uri, atentionari, sa nu uitam sa ii contactam ulterior, stadiul acestora, etc.;

*de asemenea, exista cate un cod de culoare pentru fiecare categorie de cerere (cerere noua - alb, raspuns la cerere, cerere departament leasing, etc.);

*cererile se extind si astfel apare la fiecare in parte posibilitatea editarii / stergerii acesteia;

Creare magazin online - Platforma custom

 • Statistici privind userii / vanzatorii cu cele mai bune rezultate.
 • Statistici de magazine online privind fiecare cerere cu oferta in parte si care sunt stadiile acestora.
 • CRM online integrat in platforma care gestioneaza toti clientii intregii retele. Acest lucru ajuta la ofertarea permanenta pe produse/servicii adiacente.

Daca inainte de lansarea noii platforme web dura pana la 2 ore sa intocmesti o oferta pentru o cerere de atv-uri venita pe platforma veche a magazinului online atvrom.ro, acum numai din cateva click-uri se genereaza in maxim 2-3 minute o oferta personalizata cu un PDF cu o identitate vizuala personalizata dezvoltata special pentru atvrom in ideea transmiterii acesteia catre clientii sai intr-un mod profesional, ceea ce a generat cresteri de vanzari online.

 • Acest lucru este posibil datorita unificarii bazei de date web si crearii unui script software custom prin care se cumuleaza informatiile din baza de date care sa fie livrate in oferta.
 • De asemenea, softul permite adaugarea de campuri cu descrieri personalizate separat pentru fiecare user in parte.
 • Unificarea bazei de date a generat castig de timp prin faptul ca doar cativa administratori pot acum gestiona oferta pentru mii de produse ale tuturor site-urilor din platforma.
 • Crearea de continut unic, pe langa beneficii SEO, genereaza si posibilitatea ofertarii rapide din platforma.
 • Practic, avand in vedere faptul ca fiecare produs are continut de calitate, pret, atribute, etc. acesta poate fi inclus rapid in oferta generata catre clientii care transmit cereri de oferta.

Creare magazin online - Platforma custom

 • La fiecare oferta in parte se permite Adaugarea de alte produse. Sa spunem ca se contacteaza clientul si i se mai propune si un scut pentru ATV, dar si un ghidon incalzit sau alt produs superior, etc. Oferta se poate completa din admin si cu alte produse din baza de date a platformei web
 • De asemenea, se pot adauga servicii suplimentare, garantii suplimentare, se pot atasa diferite fisiere, etc.
 • Ulterior, se pot genera linkuri de plata (card, bitcoin, etc) si transmite oferta cu aceste informatii pe e-mail, se poate printa, etc.
 • Exista, de asemenea, posibilitatea setarii unui Memento in ideea in care conform convorbirii cu clientul se decide contactarea acestuia peste x zile/saptamani (pe diverse motive cum ar fi ca atunci ajunge produsul, atunci urmeaza sa aiba bani, etc). Platforma Web stie ca atunci sa atentioneze in admin, sa trimita mail-uri reminder in mod automat, etc.
 • De asemenea, cererile cu Memento/Reminder devin primele cu 1 zi inainte de termenul setat, vezi mai jos:

Creare magazin online - Platforma custom

 • Aici este un exemplu de cerere primita cu mai multe zile in urma care a devenit scadenta in ziua respectiva. Adica, acum ceva timp a fost setat sa se revina pe data de 14.04 cu informatii si iata ca sistemul web a raspuns in consecinta

 

Istoric dezvoltare aplicatie web si colaborare atvrom

 • Inainte de acest upgrade, platforma era dezvoltata in codeignither, software php. Acum, la upgrade, intreaga platforma a fost updatata la un soft PHP dezvoltat in Laravel Framework, mult mai performant si mai atent lucrat la detalii.
  • Peste 30 de site-uri web din reteaua atvrom au fost migrate pe noua platforma dezvoltata de Creative ONES ce are la baza PHP Laravel Framework unul dintre cele mai populare framework-uri PHP la acest moment.
 • Proiectul atvrom.ro a fost dezvoltat in peste 3 ani, timp in care am oferit servicii de mentenanta pentru intreaga retea atvrom. Astfel ca, site-uri dezvoltate in wordpress, Joomla, OS Commerce si nu numai au fost lucrate, refacute si apoi manageruite de catre echipa noastra.
 • Pe parcursul colaborarii am luat decizia de a lucra pe o platforma web custom, unica pentru toate site-urile din retea, astfel incat sa nu mai avem tot felul de CMS-uri web, ci sa ne raportam la una singura care sa le inglobeze pe toate.
 • Metodologia de dezvoltare proiecte web (cititi mai multe aici) pe care am folosit-o a fost legata de cele mai noi tehnologii, de sisteme de versionare si backup pe mai multe servere, lucrand echipe formate din mai multi programatori.
 • La acest nivel, un sistem de versionare prin GIT ne-a sprijinit pe parcursul derularii proiectelor si ne-a permis sa vizualizam pe linkuri de dezvoltare separate stadiul lucrarilor. De asemenea, prin sistemele de versionare ai posibilitatea oricand sa revii la o versiune anterioara, iar Managerul echipei sa decida ce trimite si ce nu in productie.

Informatii utile despre aplicatiile web si Framework-urile PHP.

Va invitam sa cititi mai multe despre Framework-urile PHP la acest link, aici.

Echipa noastra s-a specializat mai ales pe Laravel Framework, dar oferim servicii de mentenanta web pentru orice platforma PHP.

De asemenea, dezvoltam aplicatii software custom la comanda in special platforme pentru magazine online de tip multishop, dar nu numai. Daca din ceea ce ati citit in prezentul studiu de caz considerati ca se potriveste si pe specificul afacerii pe care o gestionati, va rog sa nu ezitati sa ne contactati, va raspundem cu placere.

Link-uri si informatii utile:

 

 


#creare magazin online |

Clientii nostri


Abilitatile noastre


Cu ce te putem ajuta?

Suntem aici pentru tine!

Go Trimite Cerere
Whatsapp Whatsapp