meniu
Creative Ones
Google Adwords si SEO sunt principalele instrumente de lucru ale unui marketer online, cele doua avand diferente si similaritati, insa utilizate impreuna pot creste vanzarile si vizitele pe website-ul tau. Afla de ce cele doua tehnici de promovare online se completeaza una pe cealalta.

Ce este SEO?

SEO – acronimul pentru Search Engine Optimization (optimizare pentru motoarele de cautare) reprezinta o serie de tehnici si strategii de atragere a primelor pozitii in rezultatele motoarelor de cautare, in functie de anumite cheie utilizate pentru a preceda rezultatele cautarii. Pentru a afisa organic rezultatele cautarilor Google pune la bataie o serie de algoritmi care calculeaza relevanta paginilor indexate.

Ce este Google Adwords?

Google Adwords – spre deosebire de SEO, ai posibilitatea de a afisa rezultate in motorul de cautare Google cu reclama platite pe click. Reclamele platite pe click sunt cele care apar deasupra sau in josul primei pagini. Acestea pot fi vazute ca fiind spatii de publicitate oferite de catre Google, contra cost. In acest sistem de publicitate intra intreaga concurenta care face publicitate pe cuvantul cheie ales de catre tine, pozitia in cadrul cautarilor oferindu-se in functie de o licitatie efectuata in baza unui cost maxim pe care participantii la licitatie sunt dispusi sa il plateasca pentru un click si quality score in functie de cat de bine sunt realizate anunturile si cat de bine este optimizat site-ul.

Care sunt avantajele unei campanii de promovare online doar pe Adwords? Dar doar pe SEO?

Bugetul

Adwords Bugetul necesar este unul mai mare, comparativ cu SEO, iar daca vei renunta la Adwords se va opri intregul trafic venit din cadrul anunturilor campaniei. SEO Necesita un buget mai mic, iar daca te opresti din campania de optimizare SEO, rezultatele din cadrul traficului organic continua sa se vada, fiind o strategie pe termen lung. Rezultatele din cadrul campaniei SEO se vad dupa o anumita perioada de timp, in functie de diferiti factori. Acestia pot fi legati de: • gradul de optimizare a website-ului • scorul de calitate al UX si UI (UX – user experience= totalitatea aspectelor cu care un utilizator intra in contact care ii pot influenta urmatoarele actiuni; UI – user interface= optimizarea unui website pentru o utilizare eficienta si placuta) • viteza de incarcare a paginii • implementarea SEO • domeniu • PA dobandit (PA – page autorithy= gradul de influenta/incredere a paginii asupra motorului de cautare Google)

Targetul

Adwords Targetarea se poate face mai precis, datorita capacitatii instrumentelor folosite pentru selectarea publicului ales in privinta promovarii prin anunturi. Spre deosebire de SEO, se pot targeta inclusive utilizatorii care au mai vizitat anumite pagini, putand astfel sa se creeze campanii de remarketing. Acestea au avantajul unui cost mai mic per click. SEO Rezultate afisate in mod organic in urma cautarilor pe Google se afiseaza oricarui public care utilizeaza anumite cuvinte cheie pentru cautarea sa. Daca continutul tau nu este relevant cautarii utilizatorului, acesta va parasi pagina intr-un timp foarte scurt. Pentru a targeta cuvinte cheie relevante si implicit public interesat, cuvintele cheie alese pentru optimizarea paginii tale din punct de vedere SEO se vor selecta in urma unei analize amanuntite.

Brand Awareness

Adwords Aducerea business-ului tau pe prima pagina in cautarile Google si implicit vizualizarea acestui aspect de catre clientii tai poate ajuta la cresterea increderii si astfel a notorietatii brandului. In cazul in care iti doresti sa faci o schimbare de brand sau sa faci un anunt important legat de compania ta poti crea o campanie de Display si te poti adresa unei mase mari de persoane, Google Display acoperind peste 90% din site-urile pe care utilizatorii tai intra zilnic. SEO Pentru a obtine brand-awareness nu o poti face doar prin SEO, pentru asta va trebui sa combini mai multe canale de marketing online.

SEO sau Adwords?

Adwords si SEO sunt doua tehnici de marketing online care se completeaza reciproc si folosite doar impreuna vor genera rezultatele dorite. Adwords este potrivit pentru a obtine rezultate rapide, site-ul tau fiind afisat in rezultatele cautarilor inca de la inceputul campaniei, in schimb in cazul SEO rezultatele se pot vedea in aprox. 6-12 luni. In cazul Adwords rezultatele vor disparea de pe prima pagina a cautarilor Google, imediat ce opresti campania de promovare. SEO, insa, ofera rezultate pe termen lung, website-ul tau continuand sa apara pe pozitii avantajoase in cadrul cautarilor Google, chiar daca opresti investitiile in acest canal de promovare. Campaniile Adwords nu influenteaza negativ rezultatele organice. In urma consultantelor oferite de catre Google, s-a constatat faptul ca un website care are campanii SEO si Adwords va avea rata vanzarilor mai crescuta. In concluzie pentru o mai buna pozitionare in cadrul rezultatelor generate in urma cautarilor efectuate pe Google, SEO impreuna cu Adwords reprezinta echipa unui marketing online care se completeaza reciproc, determinand rezultatele scontate.
#marketing online | #Promovare Online | #optimizare SEO | #campanii seo | #adwords | #campanii adwords |

Clientii nostri


Abilitatile noastre


Cu ce te putem ajuta?

Suntem aici pentru tine!

Go Trimite Cerere
Whatsapp Whatsapp