meniu
Creative Ones

De ce este Magic?

Deoarece rezolva probleme importante pe care platforma de eCommerce, OpenCart le are in special in zona de Optimizare SEO.

Mai jos vom prezenta cum anume va imbunatati modulul de magazin online Magic Creative Ones, platforma OpenCart.

Modulul realizat de catre echipa noastra de programatori web seniori este disponibil deocamdata pentru doua versiuni de OpenCart (2.2.0.0, respectiv 2.3.0.2) dar acesta poate fi adaptat usor de catre noi.

Instalarea modulului Magic pe magazinul tau online

Pentru instalarea modulului de magazin online opencart este necesar doar urcarea arhivei prin admin la meniul de instalare extensii. Apoi magia magazinului online incepe sa isi faca simtita prezenta.

vezi imagine instalare modul Magic Creative Ones for Opencart.

Modul magazine online Opencart

Dupa instalarea extensiei urmeaza ca din meniul “Modifications/Modificari” sa se acceseze butonul de refresh din partea dreapta.

Modul magazine online Opencart

Daca procesul de instalare a modulului de OpenCart a decurs corect, atunci ar trebuie sa vedem in meniul “Modifications” modulul Magic Creative Ones.

Modul magazine online Opencart

Verificarea corecta a instalarii modulului de OpenCart Magic Creative Ones.

Urmatoarele verificari sunt importante pentru a ne asigura ca modulul Magic Creative Ones pentru OpenCart a fost instalat cu succes.

In admin, in pagina de editare a produsului sa avem tabul “URL” si in tabul “Data” si sa existe, de asemenea urmatoarea optiune, respectiv: “Auto url”,

In momentul cand aceasta este bifata campul de “seo url”, trebuie sa nu mai poata fi modificat manual si sa se completeze automat pe baza numelui produsului.

Foarte important, in tabul URL, in zona de editare a produsului din admin-ul magazinului online, se va putea vedea istoricul url-urilor respectivului produs. In momentul in care se modifica manual sau dianamic link-ul unui produs, atunci automat varianta curenta va fi salvata intr-un istoric si va fi redirectata cu 301 catre noul url. O chestiune deosebit de importanta pe partea de Promovare SEO a magazinului online, de care platformele standard opensource nu prea beneficiaza.

Platforma Opencart nu dispunea de o asemenea optiune importanta pentru a face redirect 301 la toate link urile care au fost modificate sau redenumite, iar lipsa acestei functionalitati poate afecta grav pozitionarile organice ale magazinelor online.

Aceste verificari se vor face si pentru urmatoarele pagini web: categorii, producatori, informatii. Aceste pagini trebuie sa contina la randul lor aceleasi date despre generare si pastrarea url-urilor.

 

verificare categorie produse

Modul magazine online Opencart

Daca din anumite motive nu apar respectivele informatii (Auto url si URL), inseamna ca ceva nu a functionat corect si va trebui sa luati legatura cu echipa noastra de suport web.

Din cele de mai sus rezulta o imbunatatire esentiala realizata de catre modulul Magic Creative Ones si anume: redirect 301 de la link-urile vechi la cele noi.

Modul de filtrare Magic Creative Ones pentru magazinele online dezvoltate pe OpenCart

In cele ce urmeaza vom prezenta modulul de filtrare Magic Creative Ones. Acest modul se diferentiaza de restul modulelor de filtrare existente pe piata prin faptul ca in realizarea acestuia s-a tinut cont de foarte multi factori pentru partea de SEO.

 • Link-uri seo pentru fiecare atribut;
  • Eliminarea din URL-ul principal a cuvintelor ce pot fi preluate ca si cuvinte cheie, de tipul: “filtru”, ”f”, ”c”, ”p”, ”procesare”, ”#atribute”,
  • Prin intermediul acestui parametru Opencartul stie in ce moment se ajungea la filtre (delimitare intre ruta site-ului si filtre).
  • Insa acest lucru afecteaza grav optimizarea pe partea de SEO. Nu vrem ca site-ul sa fie indexat pe cuvinte precum “filtru”, “procesare”, etc. mai ales ca nu vinde filtre :)

 

In prezent link-ul modulului Magic Creative Ones, arata sub forma urmatoare.

Modul magazine online Opencart

Parametrul [desktops], reprezinta categoria, iar restul parametrilor sunt atribute folosite pentru filtrare.

In mod implicit Opencartul genereaza un link de forma “categorie/subcategorie/subsubcategorie/etc”.

Modificarile facute de modulul Magic Creative Ones, forteaza Opencartul sa nu mai functioneze pe principiul “categorie/subcategorie/etc” ci sa se afiseze direct ultima categorie (categoria finala- copil). In cazul in care se forteaza sa avem “categorie/subcategorie”, Magic face redirect catre categoria finala.

Mai simplu spus, la un moment dat, cand am avea 2 categorii se va face redirect catre ultima categorie. Totul pentru un SEO considerabil imbunatatit.

Probabil va ganditi ca sub aceasta forma se vor genera mii de link-uri, iar daca acestea vor fi indexate va aparea problema cu “duplicate content”. Aceasta problema este deja rezolvata de catre Magic Creative Ones prin setarea canonical url, catre pagina categorii.

 

Canonical URL pentru magazinele online prin Magic Creative Ones

S-au folosit 2 tipuri de canonical url, unul catre pagina categoriei, iar cand se filtreaza dupa un producator avem si al doilea canonical catre pagina de producator.

Daca se aleg mai multi producatori, canonical devine pagina categoriei. Asadar, nici o omisiune.

De asemenea, s-a implementat si sistemul de rel/next in functie de canonical url, iar specialistii SEO inteleg perfect aceste magii.

 

Prin modulul de Opencart Magic Creative Ones, ordinea afisarii link-ului este urmatoarea:

 • producatorii in ordine alfabetica,
 • atributele in ordine afabetica,
 • optiuni in ordine alfabetica,
 • fitru pret si paginatia.

Pentru un control absolut al filtrelor, din admin se poate stabili ce atribute, optiuni sau producatori sa apara.

 

vezi modul de administrare Magic Creative Ones pentru magazine online

Modul magazine online Opencart

 

Pagecache pentru magazinele online prin Magic Creative Ones.

Magic implementeaza cu succes si un sistem de pagecache (full page cache) pentru o viteza crescuta a magazinului online.

Fiecare pagina este salvata static si la a 2-a accesare a acesteia, pagina web va fi servita din static, nu va fi procesata de catre procesor, astfel incat sa forteze utilizarea acestuia pentru sute sau mii/zeci de mii de incarcari simultane.

Asadar, inseamna ca pagina este afisata fara procesari (interogari in baza de date, loop-uri, etc), este afisata ca un html simplu,  rezultand un timp scazut pentru afisarea continutului catre client. Pe partea de SEO acest lucru este de asemenea esential.

Bineinteles, prin acest sistem, paginile de cos de cumparaturi, contul meu nu sunt afisate din cache. Acestea sunt dinamice si se proceseaza. Continutul cosului (cosul standard din dreapta) este afisat in permanenta printr-un call ajax, nu din cache. Erori in aceste zone ar putea insemna afisarea cosurilor sau a datelor de la un client la altul.

Modul magazine online Opencart

Google apreciaza foarte mult continutul de calitate. In permanenta doreste sa ofere utilizatorului cele mai bune rezultate. In acest scop am implementat si un sistem pentru blog.

La ce este bun un blog pe un site care se doreste a fi magazin online? Daca esti emag, amazon sau ebuy, cu siguranta nu ai nevoie de un blog. Dar daca ne uitam cu atentie chiar si ei folosesc bloguri unde prezinta informatii, noutati, eveniment (http://blog.emag.ro/, https://www.ebayinc.com/stories/news/, etc).

De exemplu daca site-ul tau se ocupa de comercializarea ceasurilor este foarte important sa iti informezi clientii ce fel de ceasuri sa poarte, care sunt cele mai bune marci, cum ar trebui sa fie folosit un ceas, cu ce fel de tinute s-ar potrivi, ce fel de ceasuri sa se poarte in functie de eveniment etc.

Daca vinzi pantofi, la fel, ar fi bine sa informezi clientul care sunt tendintele actuale, ce culori se poarta etc.

Astfel de articole care sunt publicate pe site-ul tau si vor fi foarte apreciate de Google.

Sistemul de blog din Magic creative-ones.

Modul magazine online Opencart

Pe viitor vom adauga in modulul Magic Creative-Ones urmatoarele functionalitati:

 • sistem de import produse multivendor
 • sistem de export produse

#realizare magazin online | #creare site opencart |

Clientii nostri


Abilitatile noastre


Cu ce te putem ajuta?

Suntem aici pentru tine!

Go Trimite Cerere
Whatsapp Whatsapp