meniu
Creative Ones
  Zilele acestea ruleaza pe ecrane filmul I.T. cu Pierce Brosnan in rolul principal. Ca orice film, american mai ales, exista o serie de recenzii care il catalogheaza ca fiind un film slab, dar sunt si recenzii favorabile. Dincolo de scenariul filmului, un lucru este clar: avem de-a face cu o casa controlata 100% de tehnologie, ceea ce si o face vulnerabila la un moment dat. Replica spusa de unul dintre personaje : «sa facem casa proasta» - ca sa rezolve o situatie dificila in care sunt puse personajele principale - devine memorabila pentru contextul pe care il analizam.

Traim in era smart a tehnologiei si a aplicatiilor custom. Avem smartphone, smart TV, smartwatch. Vrem ca totul in jurul nostru sa fie cat mai smart si sa ne confere mai mult confort.

Ceea ce azi pare aproape SF este pe cale sa se intample. Aproape totul va putea fi programat astfel incat sa ne asigure confort si sa ne salveze timp: cafeaua care sa ne astepte fierbinte fix cand ne trezim, impreuna cu painea prajita, patul care sa ne informeze daca am avut un somn odihnitor, frigiderul care in functie de ce are in el iti spune ce poti pregati de mancare, tot felul de senzori ce pot fi controlati de la distanta, evident printr-un smartphone.

O parte din toate acestea dar si multe alte inovatii exista deja, pentru restul, gigantii din industria IT lucreaza asiduu.

Pe scurt, este vorba despre Internet of Things, „internetul lucrurilor”, internetul care trece la nivelul urmator de dezvoltare.

Practic, internetul este conectat la lumea fizica prin intermediul senzorilor. In felul acesta, orice echipamente de tipul electrocasnicelor, sistemelor de iluminat, incalzire, protectie etc. vor fi conectate la Internet si vor deveni… mai destepte.

Pentru companiile din domeniul tehnologiei, IoT este o noua sursa de venituri. Compania de consultanta IDC estimeaza ca piata globala pentru Internet of Things va ajunge peste 4 ani la 1700 miliarde de dolari.

Samsung a anuntat recent printr-un comunicat de presa ca va investi pana in 2020 suma de 1,2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea tehnologiilor din domeniul IoT.

Evident, IoT nu este de apanajul oricarei persoane, daca ne referim la costuri. In plus, va fi intotdeauna o masa de persoane care vor simti ca prin IoT pierd controlul lucrurilor simple, in ciuda timpul pe care IoT il salveaza si a confortului pe care il ofera.

Sau poate se va dovedi doar o presupozitie nefondata.

Noi va spunem ca sa stiti din vreme ce urmeaza.


#creare soft custom | #application programming interface |

Clientii nostri


Abilitatile noastre


Cu ce te putem ajuta?

Suntem aici pentru tine!

Go Trimite Cerere
Whatsapp Whatsapp