meniu
Creative Ones

Faptul ca marketing-ul se indreapta tot mai mult catre zona digitala nu mai este de multa vreme o surpriza si asta datorita tehnologiei care continua sa evolueze impresionant, ocupand usor, usor un loc important in aproape toate domeniile.

Bineinteles, beneficiile marketing-ului digital, devin si ele din ce in ce mai multe, pentru ca oamenii au imbratisat deja metoda cumparaturilor online. Potrivit Forbes, mai mult de 80% din consumatori se documenteaza online, si aproape tot atatia fac cumparaturi online. Deci, cum poti ajunge la acesti consumatori? Raspunsul este, bineinteles, prin marketing digital. Iata top 9 motive pentru care merita ca afacerea ta sa profite de beneficiile acestei modalitati de promovare.


GO Vreau detalii

 
 

Marketing-ul digital este cea mai puternica forma de marketing.

Acum cativa ani nu am fi putut face afirmatia aceasta, insa pana in prezent trebuie sa recunoastem ca lucrurile au evoluat uimitor in online. Marketing-ul digital are potentialul de a transforma modul in care poti ajunge la client si modul in care ii faci sa rezoneze cu brand-ul tau. Mai toate generatiile existente acum, cu un numar diferit de utilizatori ai internetului bineinteles, sunt prezente in online si iau contact cu milioane de branduri care au ales sa se promoveze astfel.

 

Cea mai rentabila modalitate de promovare.

Unul din cele mai importante beneficii ale promovarii online este eficienta pe care o are, fiind cel mai rentabil mod de a-ti face cunoscuta afacerea. Pentru business-urile mici, cu bugete limitate este foarte greu sa concureze in marketing-ul traditional cu companiile mari care folosesc spatii publicitare pentru promovare.

O companie mica poate expune produsele/serviciile la peste 1000 de utilizatori ai retelelor sociale pentru mai putin de 3$. Pentru a ajunge la acelasi numar de persoane prin metodele traditionale de marketing, costurile sunt mult mai mari. In vreme ce metodele specifice marketing-ului traditional vin de multe ori si cu diverse costuri ascunse, costurile pentru marketing-ul digital este unul mic comparativ cu profitabilitatea investitiei.

Promovarea online este o forma de marketing cu rezultate masurabile.

promovare online

Cum stii daca metodele utilizate pentru promovare site, de exemplu, dau rezultate? Singura modalitate de a sti sigur este masurarea rezultatelor in timp. Daca in cazul marketing-ului traditional poate fi dificil sa urmaresti care este impactul unei campanii, pe radio, la tv sau orice alt mijloc de promovare specific, orice metoda de promovare online utilizata este masurabila. Prin masurarea campaniilor de marketing digital in timp real poti vedea ce tactici functioneaza sau nu, ajunstandu-le in cel mai scurt timp pentru a avea rezultatele dorite.

 

Orientarea catre cumparatorii ideali.

Utilizand metodele traditionale de promovare, nu poti decat sa speri ca mesajul tau va ajunge la publicul tinta si cu siguranta el va ajunge si la foarte multi oameni irelevanti pentru afacerea ta. Prin promovare online te asiguri ca ajungi la consumatorii potriviti si acestia iti vizualizeaza continutul. SEO iti permite sa ajungi la consumatorii care cauta pe web continut specific afacerii tale. Campaniile PPC, cu plata pe click, display si campaniile din social media iti permit sa vizezi persoanele car sunt cel mai probabil interesate de serviciile/produsele tale, pe baza informatiilor demografice si multe alte caracteristici commune.

 

Majoritatea cumparatorilor incep cu online-ul atunci cand fac o noua achizitie.

Cat de des te indrepti catre un motor de cautare atunci cand cauti informatii? Clientii tai fac probabil acelasi lucru atunci cand au nevoie sa se informeze despre anumite produse/servicii. Este o oportunitate excelenta pentru afacerile mici de a se conecta cu potentialii client si a-l educa in etapele calatoriei sale catre achizitia finala. Prin crearea unui continut relevant si captivant, care este optimizat pentru motoarele de cautare, poti imbunatati vizibilitatea online a afacerii tale, ajungand la client atunci cand conteaza cel mai mult.

 

Clientii tai sunt prezenti pe retelele sociale.

Da, potentialii clienti sunt prezenti pe majoritatea retelelor de socializare, iar marketing-ul digital te ajuta sa ajungi la acestia. Indiferent de industria in care se afla afacerea ta, este foarte posibil ca potentialii client sa isi petreaca timp important pe retele precum Facebook.

 

SEO si SEO local te ajuta sa ajungi la cumparatorii potriviti.

SEO este inca o modalitate puternica a marketing-ului digital de a ajunge la consumatorii potriviti profilului afacerii tale. O strategie SEO buna va conduce la rezultate impresionante, crescand numarul de conversii in timp. SEO nu este dedicat neaparat companiilor nationale. Multi consumatori cauta companii online locale, iar acest lucru poate fi o tactica importanta pentru afacerile care isi desfasoara activitatea in locatii specifice, asa cum sunt, de exemplu, restaurantele.

 

Promovarea online te conecteaza cu utilizatorii telefoanelor mobile.

Un avantaj important al marketing-ului digital, este tocmai facptul ca te ajuta sa ajungi la consumatorii care navigheaza pe dispozitivele mobile. Peste jumatate din utilizatorii internetului acceseaza astazi web-ul de pe un dipozitiv mobil. Prin servicii marketing online te asiguri ca poti ajunge la toti utilizatorii, fie ei de mobil, tablete sau desktop.

 

Poti adapta strategia de promovare rapid.

Campaniile din marketing-ul traditional te forteaza sa astepti pana la finalizarea acestora pentru a trage niste concluzii si a-ti adapta mai departe strategia de promovare. In vreme ce aceste tipuri de campanii te pot face sa astepti saptamani sau luni intregi pana a putea stabili ce fel de campanii functioneza pentru afacerea ta, promovarea online iti permite sa vezi rezultatele in timp real, pentru anumite canale si intr-un timp cat mai scurt pentru altele dintre acestea. Astfel, iti poti adapta strategia “din mers”.

Clientii nostri


Abilitatile noastre


Cu ce te putem ajuta?

Suntem aici pentru tine!

Go Trimite Cerere
Whatsapp Whatsapp