2018 se dovedeste a fi anul companiilor care pun experienta mobila pe primul loc. Totusi, pentru a face acest lucru, indeplinind asteptarile publicului tau, trebuie sa tii pasul cu tendintele actuale pentru dezvoltare aplicatii mobile. Iata o lista cu 6 de tendinte pe care sa le urmaresti daca urmaresti sa dezvolti o aplicatie mobila pentru business-ul tau.
Cresterea constanta a IoT – Internet of Things
Cu ajutorul inteligentei artificiale (AI), 2018 se presupune a fi anul intelegerii IoT. Specialistii sunt deja convinsi ca inteligenta artificiala va ajuta la conectarea instrumentelor utilizate zilnic de populatie. Cu ajutorul procesului de invatare profunda, procesarea limbajului natural, recunoasterea imaginilor si luarea deciziilor, tehnologiile IoT vor ajuta companiile sa creeze experiente mai integrate, sa inteleaga si sa interactioneze mai bine cu oamenii. Totusi, trebuie sa putem controla mediul IoT, iar aici isi fac intrarea aplicatiile. De foarte multe ori folosim telefoanele si ceasurile inteligente sau tabletele pentru a administra si integra instrumentele de care dispunem.
Astfel, piata are nevoie de specialisti care dezvolta aplicatii personalizate IoT, existant o cerere de programare la nivel inalt pentru senzori si dispozitive, aplicatii web si aplicatii mobile B2B si B2C.
Aplicatii Cloud Based
Termenul de „cloud computing” este inca un cuvant cheie in jurul caruia s-a facut multa valva in ultimii ani si pe buna dreptate se pare. Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure si bineinteles Google, ar trebui sa capteze 76% din toate veniturile din platforma cloud in 2018 si 80% pana in 2020.
Practic, ideea de dezvoltare aplicatii android sau iOS cloud based se rezuma la a nu afecta memoria interna a dispozitivelor, motiv pentru ca Dropbox, Google Drive, Box si alte astfel de aplicatii au devenit deja populare. Mai mult decat atat, nu putem sa nu mentionam ca pentru cei mai multi Cloud-ul inseamna economisirea investitiilor si siguranta.
Platile prin mobile
Google a introdus plati mobile simplificate prin serviciul Pay. Pay este o aplicatie ce include Android Pay si Google Wallet sub aceeasi umbrela. Acesta nu este singurul exemplu insa, acum cativa ani piata mobila din Polonia facand cunostinta cu sistemul de plata BLIK, o modalitate convenabila pentru utilizatori de a efectua transferuri online de bani. Se pare ca specialistii deja au estimat ca 90% dintre cei care detin telefoane inteligente vor face macar o plata prin intermediul acestora pana la sfarsitul anului 2020.
AI si Machine Learning
Nu doar telefoanele sunt smart, ci si aplicatiile. Daca ramanem pentru o secunda in zona finantelor o sa realizam ce inseamna pentru acest domeniu modul in care AI – inteligenta artificiala poate gestiona atat de usor tranzactiile de rutina.
De exemplu, cu imbunatatirile aduse in ultima perioada, AI poate fi utilizata in dezvoltarea unor asistenti virtuali folositi in aplicatiile de mobile banking.
Probabil ai auzit de Netflix. Acesta utilizeaza algoritmi care se adapteaza comportamentului utilizatorilor pentru a le putea oferi continut personalizat. Tinder, de asemenea, utilizeaza conceptul machine learning pentru a creste sansele utilizatorilor de a-si gasi perechea.
Aplicatii Android Instant
Aplicatii care nu trebuie instalate. Conceptul de creare aplicatii android instant permite utilizatorilor sa le foloseasca fara sa instaleze un software. Aplicatiile instant Android sunt disponibile tuturor dezvoltatorilor si pot fi utilizate de cele mai recente dispozitive cu Andorid, de la versiunea 5.0 (nivel 21 API) pana la 8.0 (nivel 26 API).
Aceste aplicatii se regasesc in magazinul Play si au disponibil un buton direct cu „Deschide aplicatia”. Din aceste aplicatii, pe care nu le instalezi, poti sari la alte activitati, de asemenea. In 2017, Google a adaugat un buton de „Incercati acum” in Play pentru unele aplicatii instant Android. Avand in vedere lipsa spatiului de stocare a dispozitivelor, aceste aplicatii ar putea deveni din ce in ce mai populare.
Blockchain inseamna mai mult decat Bitcoin
Cea mai buna modalitate de a descrie un blockchain este sa il privim drept o carte publica digitala, descentralizata, utilizata pentru toate tranzactiile online. Care sunt avantajele blockchain-ului pentru afacerea ta?
Stabilirea unei retele de afaceri mai sigure pentru a impartasi si inregistra informatii cu mai multe entitati.
Cunoasterea identitatilor cu care te conectezi online in scopuri de reglementare.
Modificarea modalitatii prin care faci schimb de informatii cu clientii sau alte intreprinderi prin contracte smart.
Crearea unei rezolutii rapide a tranzactiei care permit economisirea de timp si bani.