meniu
Creative Ones
De cativa ani, la toate conferintele de marketing se vorbeste despre «content is the King». Ce este content marketing? Content marketing reprezinta crearea de continut valoros si distribuirea lui in scopuri de marketing. In online, unde lucrurile se petrec in timp real, mai ales pe retelele de socializare, continutul este poate „mai rege” ca niciodata. Ai extrem de putin timp la dispozitie sa atragi atentia. Continutul digital de genul clipurilor pe Youtube, mesajelor pe Facebook sau blog, aplicatiilor mobile pot atrage mii si milioane de consumatori care interactioneaza cu ele sau care le disemineaza in cercurilor lor. Acest tip de continut online, numit de unii specialisti magnetic content, poate deveni ultra-viral si in beneficiul business-ului daca este de calitate, valoros. Ce inseamna, insa, valoros? Continutul este bine sa fie:
  • unic
  • util
  • bine realizat
  • amuzant, daca este cazul, sau cel putin agreabil
  • potrivit canalului care il distribuie
Dar sa particularizam. La Creative Ones am realizat de-a lungul timpului multe magazine online. Genul de magazine care comercializeaza de la sute la mii si sute de mii de produse. Da, ai citit bine cifrele. Piata de ecommerce este puternic concurata. Dar sunt elemente importante care pot face diferenta intre magazinele online, pozitionandu-le pe unele dintre ele pe pozitii de top. Acestea sunt elementele de web design si programare precum si content marketingul. Sa ne oprim asupra content marketingului. Un blog pe un magazin online sau un meniu de sfaturi si noutati cresc credibilitatea in randul potentialilor clienti si ii fidelizeaza pe cei existenti. Pe un magazin online care vinde mii de produse, la fel ca multe alte magazine online, de altfel, cumparatorul are nevoie sa gaseasca acel spatiu in care sa primeasca informatii suplimentare care ii rezolva o problema sau care il conving sa faca achizitia de pe site-ul respectiv. De exemplu, pe un magazin online care vinde produse de toate tipurile si de pe care as intentiona sa imi achizitionez o pereche de ochelari de soare, sa zicem, as aprecia sa citesc un articol de tipul „Cum sa iti alegi ochelarii potriviti formei fetei si in tendite vara aceasta.” Acest gen de informatie, de suport si consiliere, ma indreptateste sa cred ca am de-a face cu niste profesionisti, cu o echipa preocupata sa vina in sprijinul clientului si sa ii faca achizitia mai usoara. Altminteri, e ca si cum ma plimb intr-un magazin plin de produse si nu gasesc pe nimeni caruia sa cer o informatie. Cumva, asa se si intampla intr-un magazin aflat in spatiul online. Dispare factorul uman - consilierul, vanzatorul - si raman doar eu, cumparatorul, sa fac alegeri mai mult sau mai putin bune pentru mine. Decid acest lucru cand imi soseste coletul acasa. Magazinele online cu un marketing inteligent stiu sa suplineasca aceasta lipsa a factorului uman prin content marketing. Pe scurt, cand pornesti pe drumul cuceririi clientilor cu ajutorul continutului util si valoros este bine:
  • Sa identifici mai intai care este profilul cumparatorului tau si sa generezi continut in aceasta directie.
  • Sa ai permanent in minte ceea ce cumparatorul are nevoie, ce il poate interesa, determina si cuceri sa faca achizitia de pe site-ul tau.
  • Sa faci un research pe Google si sa identifici subiectele care au cel mai mare volum de cautari.
  • Sa contruiesti continut profesionist, specializat, de tipul „cum sa...” care sa ofere o consiliere valoroasa. Ghiduri, ebook-uri, de asemenea, sunt resurse pe care le poti pune gratuit pe site si pe care userii le apreciaza.
Sa avem spor la cumparaturi!
#web design | #creative ones | #creare magazin online | #programator it |

Clientii nostri


Abilitatile noastre


Cu ce te putem ajuta?

Suntem aici pentru tine!

Go Trimite Cerere
Whatsapp Whatsapp