Noi suntem Creativii, cei care cream frumusetea in mediul online. Aceasta este misiunea noastra si totodata promisiunea pe care o facem clientilor nostri.
Iar frumusetea in online inseamna multe lucruri: de la un cod curat la o experienta placuta a utilizatorilor, creare aplicatii, realizare site-uri si realizare magazine online custom bine optimizate, rapide.
Toate acestea le realizam avand la baza experienta si expertiza echipelor noastre, de mai bine de 10 ani.
Ne-am dorit inca de la inceput ca ca elementele de frumusete in mediul online sa fie puse in evidenta si printr-un logo adecvat. Logo-ul prin el insusi sa reprezinte chintesenta misiunii noastre de creatie a frumusetii online.
Si astfel s-a nascut logo-ul Creative Ones avand ca element central o spirala/cochilie stilizata.
Care este semnificatia spiralei si de la ce am pornit?
Am indraznit in realizarea identitatii vizuale sa pornim de la Sirul lui Fibonacci, considerat a fi una dintre cheile prin care noi oamenii putem “intra” in codul sursa al Creatiei – si vorbim aici despre Creatia primordiala - ca sa intelegem care este limbajul de programare prin care a fost „scrisa” intreaga Creatie.
In termeni de limbaj de programare – limbajul obisnuit pentru echipa Creative Ones – putem spune ca Universul este open source, ceea ce inseamna ca vorbim despre un cod sursa liber ce poate fi citit si modificat. Marele Programator al acestui soft nu ne ascunde nimic, ba chiar ne invita sa descoperim toate minunile cuprinse in fiecare celula, in fiecare element al naturii.
Ce a descoperit extraordinar Fibonacci?
Italianul Leonardo of Pisa, cunoscut si sub numele de Fibonacci, a descoperit un sir de numere extraordinar de interesant: „0, 1,1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610, 987, 1597…”. Formula pe baza careia se obtine acest sir este una foarte simpla:
Primele doua numere ale sirului sunt 0 si 1, iar al treilea element se obtine adunandu-le pe primele doua: 0+1 = 1. Al patrulea se obtine adunandu-le pe al treilea cu al doilea (2+1=3). Al cincilea se obtine adunandu-le pe al patrulea cu al treilea (3+2=5), si tot asa, pana la infinit.
Si iata, geometric, reprezentarea sirului lui Fibonacci sub forma unei spirale, ceea ce denota aplicabilitatea matematicii in natura.
Nimic nu este creat la intamplare, asadar, toate se leaga, toate au la baza inteligenta creatoare!
Revenind la crearea de logo, ideea centrala pe care o pastram in minte cu fiecare proiect de creare logo este urmatoarea: logo trebuie sa fie asemenea unui organism viu: sa inspire dinamismul afacerii, esenta ei, sa fie relevant, sa fie memorabil, sa para ca se dezvolta continuu desi vizual el este acelasi, sa fie autentic si reprezentativ pentru fiecare segment tinta, pentru fiecare noua generatie de clienti.
De final, va conducem in lumea fotbalului, pentru ca suntem multi care iubim acest sport.
Iata cum spirala reapare intr-un context neasteptat: in 1997, brazilianul Roberto Carlos inscris un gol numit “imposibil” la vremea aceea, in meciul de debut al Turneului Frantei, intre Franta si Brazilia. Traiectoria balonului a fost in forma de spirala/cochilie de melc.
Puteti vedea aici “imposibilul” gol iar in poza alaturata este ilustrata grafic traiectoria mingiei.