meniu
Creative Ones

In cele ce urmeaza prezentam un interviu, respectiv un set de intrebari transmise din partea unui partener interesat de utilizarea aplicatiei android Creative SMS. Desi intrebarile, respectiv raspunsurile se adreseaza unor tipuri de solicitari specifice, acestea sunt uzual intalnite in randul celor care abordeaza zona de campanii de promovare prin transmiterea de SMS-uri.

1. Pentru a face o campanie de SMS marketing, este nevoie sa vin cu propria mea baza de date (numere de telefon), sau oferiti acces la baza dvs de date?

R: Da, propria dumneavoastra baza de date (nu se vand baze de date, este ilegal), 

2. Cat costa un pachet de 1000 SMS-uri ?

R: De la 49 euro parametrizarea si 15 euro pentru pana in maxim 500 sms-uri lunar sau 25 euro peste 500 sms-uri lunar transmise de pe telefonul mobil Android pe care instalati aplicatia in baza restrictiilor din cadrul abonamentului dvs. de telefonie mobila.

3. Pentru ce tip de afacere poate fi profitabila o campanie de SMS? Mai exact in ce industrii/piete ati facut SMS marketing si a fost profitabil pentru clientii dvs?

R: Multe magazine online cu care lucram utilizeaza Creative SMS pentru confirmari de preluare comenzi si pentru confirmari de livrare, transmise in baza abonamentului de telefonie mobila. De asemenea, atvrom.ro, dar nu numai, utilizeaza pentru multe din site-urile din reteaua proprie transmiterea de SMS-uri la:

- confirmarea preluarii comenzii;

- transmiterea ofertei pe e-mail, cu sugestia prin SMS pentru verificarea folderului spam;

- notificare prin SMS pentru transmiterea documentelor de plata si contract livrare, certificate de garantie prin e-mail; 

- confirmarea incasarii platii cu cardul, prin SMS, etc.

De asemenea, inclusiv site-uri de prezentare (ex. carpatguard.ro - Firma de Paza si Protectie) transmite SMS-uri de confirmare a preluarii cererilor de oferta de pe site

4. Vreau sa rulez o campanie mica de SMS marketig de test gratuita, inainte de a cumpara un pachet. Pot face asta?

R1: Sigur, urmati acesti pasi:

4.1. Instalati aplicatia de la acest link, accesat de pe mobil: https://www.creative-ones.com/creative-sms.apk

4.2. Creati cont pe https://creative-sms.creative-ones.com/ si apoi confirmati link-ul din mesajul e-mail primit, pentru a se activa contul

4.3. Login in aplicatia Android Creative SMS cu acelasi user si pass cu care va logati si pe panoul de administrare (aici: https://creative-sms.creative-ones.com/)

4.3.1. Atentie, va trebui sa activati bifa si sa permiteti aplicatiei sa poata transmite sms-uri utilizand functiile telefonului

4.3.2. Transmiteti un mesaj e-mail pentru a va activa un cont gratuit cateva zile

4.4. Apoi accesati meniul Instant SMS din zona de web si incepeti sa transmiteti SMS-uri de test

Pasul 5 ar insemna conectarea prin API a acesteia de platforma unui magazin online sau a unui site de prezentare pentru confirmare preluare cereri sau completare formular de contact ORI legarea de orice soft, inclusiv de managementul afacerii care transmite notificari.

R2: Pe langa aplicatia Creative SMS, se poate sa realizati trimiteri de SMS si printr-unul din Gateway-ul nostru cu care lucram, astfel incat trimiterile sa se realizeze de pe un numar scurt sau cu sender personalizat (11 caractere). In acest caz exista costuri si din partea noastra mai departe spre ceilalti furnizori si va trebui sa ne raportam la un cost pe SMS-ul transmis de 0,038 euro, minim 1000 SMS-uri pe o transa achizitionata.

5. Ati mai promovat in trecut astfel de campanii SMS? A fost profitabil pentru clientul dvs?

R: Deschiderea mesajelor de tip SMS are o rata de peste 95%, iar citirea este in primele 3 minute de la primire conform statisticilor, iar aceasta este cu mult peste orice alta campamnie de promovare (spre exemplu, e-mail marketingul are o rata de deschidere de 20%, iar rata de click pe anunturi pe google pentru chestiuni direct cautate de catre client este intre 2 si 20% pentru cele cu expunerea cea mai buna ). In functie de domeniu poate exista o rata de conversie mai buna. Totusi, ca la orice campanie de promovare, cu cat targetarea este mai buna, cu atat rata de succes este mai mare. Cu alte cuvinte, cu cat mesajul ajunge la persoane mai interesate de ceea ce vindeti, cu atat sansa de a cumpara este mai mare.

6. O sa am nevoie sa-mi compuneti dvs mesajul, pentru a avea un impact cat mai mare. Acest serviciu se tarifeaza separat sau este inclus de ex. in pachetul cumparat?

R: Creative SMS este o aplicatie de transmitere SMS-uri comandate de catre si la ordinul celui care o utilizeaza. Serviciile de Marketing, respectiv compunerea textelor sau alte astfel de activitati sunt in sarcina Beneficiarului sau face obiectul altor contracte separate. Pentru mai multe detalii vizualizati:

https://www.creative-ones.com/promovare-online

https://www.creative-ones.com/creare-continut


7. Pe baza experientei si rezultatelor dvs. anterioare, puteti anticipa cam care ar putea fi ROI-ul unei astfel de campanii ca cea pe care vreau sa o promovez? Credeti ca se poate face profit? Practic daca 20 persoane fac actiunea vizata, dintr-un pachet de sa zicem de 1000 SMS-uri trimise, atunci asta inseamna un profit de 50 RON per persoana × 20 persoane= 1000 RON.  Daca scadem costul unui pachet de 1000 SMS-uri, plus alte posibile cheltuieli aferente, ar fi un profit extraordinar. Credeti ca este posibil un astfel de rezultat?  Sau campania mea nu va functiona?

R: Asa cum am spus mai sus, ROI-ul depinde de mai multi factori, inclusiv sau mai ales de baza de date utilizata. Cu cat baza de date este mai targetata pe serviciile / produsele pe care le oferim, cu atat conversia este mai buna iar ROI-ul mai mare. Studiile spun ca un procent bun la care este bine sa ne raportam legat de conversie ar fi 2%.

8.  Ce inseamna mai exact transmiteri prin Creative SMS?

R: Transmiteri de SMS-uri prin Aplicatia Android Creative SMS inseamna transmiteri de SMS-uri direct de pe telefonul mobil Android pe care este instalata aplicatia.

9. Ce apare la client pe telefonul senderului? Ce numar ii apare, este numar scurt?

R: Transmiterile de SMS-uri se fac direct de pe telefonul mobil al dumneavoastra pe care instalati aplicatia Android Creative SMS. Aceasta comunica cu partea de web, respectiv aplicatia software sau magazinul online pe care il detineti si il parametrizam impreuna (sau cu ajutorul echipei de programatori cu care colaborati) prin API. Asadar, partea de web nu are legatura, iar transmiterea de SMS-uri se face dupa numarul dumneavoastra, Senderului ii apare numarul dumneavoastra de telefon sau cum are setat in agenda telefonica proprie.

10. Pentru a transmite de pe alte numere de centrala se plateste separat?

R: Da, daca doriti ca transmiterea de SMS-uri sa fie de pe un Sender personalizat sau separat de telefonul dumneavoastra (respectiv, separat de Creative SMS), se poate sa ofertam si sa legam un numar de centrala (numar scurt sau numar cu sender personalizat).

11. Ce presupune personalizarea aceasta a SMS-urilor? Trimiterea se face doar de pe numaru scurt sau numar personalizat cu numele sender-ului (maxim 11 caractere) ? Aici din start este vorba despre trimiterea dintr-o centrala nu de pe dispozitiv cu Android si aplicatia Creative SMS.

R: Da, personalizarea numarului, respectiv transmiterea de pe un numar de telefon cu Sender Personalizat presupune doar  parametrizarea transmiterii printr-o centrala, respectiv un SMS Gatway la care avem capacitatea de a oferta separat. Aplicatia Creative SMS este cu totul alt tip de serviciu fata de SMS Gatway, prin intermediul acesteia se poate sa legati aplicatii, software web based inclusiv magazine online, pentru a transmite SMS-uri direct de pe nr dvs de telefon comandate automat sau semi automat din web.


Pentru mai multe detalii despre aplicatia Creative SMS va rog sa accesati https://www.creative-ones.com/creative-sms-modul-transmitere-smsuri

Clientii nostri


Abilitatile noastre


Cu ce te putem ajuta?

Suntem aici pentru tine!

Go Trimite Cerere
Whatsapp Whatsapp